Osona/Ripollès

L'altra gran marea groga

L'emprenedor Xavier Verdaguer va reunir a Torelló prop de 500 estudiants d'ESO al teatre Cirvianum per presentar-los el projecte ‘Imagine Express'

El groc és el color de la creativitat. I també el de la mala sort. “Una mica també l'hem escollit per això, per rebel·lar-nos contra els problemes i desafiar-los”.

El vigatà Xavier Verdaguer és enginyer informàtic i arquitecte tècnic. Però des de fa temps és, per sobre de tot, un emprenedor en sèrie instal·lat a Silicon Valley, a Califòrnia, des d'on ha creat diverses empreses tecnològiques.

El febrer passat, en el marc del congrés de mòbils (MWC) de Barcelona, va posar en marxa un nou projecte, Imagine Express. Va reunir 12 creatius –podia ser simplement algú amb alguna bona idea–, 12 programadors i 12 desenvolupadors de model de negoci.

No es coneixien entre ells. Havien sortit d'una selecció prèvia d'entre 1.400 candidats i van pujar a un tren amb un repte: tenien 6.000 minuts –quatre dies– per crear una aplicació per a telèfon mòbil en el temps que dura un viatge a Londres.

Al London Eye, la cèlebre roda de la riba del Tàmesis, els esperaven quatre inversors a qui havien de presentar el projecte en el temps que dura una volta. Dels 12 equips, tres van ser seleccionats i van rebre injecció de capital per desenvolupar el seu projecte. Altres han tingut recorregut propi després d'aquella experiència.

El viatge, que va començar un dilluns, va acabar el dijous següent a Barcelona, amb una presentació dels resultats al mateix congrés, el MWC, que era el pretext d'aquesta aventura.

Dijous de la setmana passada, 460 alumnes d'ESO de centres de Torelló, Sant Quirze de Besora i Vic van omplir el Teatre Cirvianum per conèixer de primera mà l'experiència de l'Imagine Express a través del mateix Xavier Verdaguer, quatre dels participants i la periodista Eva Torrents, que va acompanyar l'expedició per escriure, dins del mateix marge dels 6.000 minuts, un llibre que resumís l'experiència.

L'acte el convocava el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dins del seu programa de suport a l'emprenedoria.

El groc és el color de l'Imagine Express. Hi és a la seva web, , a les samarretes i a les vambes dels dreamers, els somiadors que van protagonitzar l'aventura, que ja té a punt de convocar la de l'any vinent. Marc Mateu, Joui Cumeras, Vicenç Garcia i Marc Ramírez van ser els quatre participants que van explicar la seva experiència a Torelló.

Van valorar, per sobre de tot, el treball en equip i la idea que 'error “no és fracassar en un projecte, sinó no haver-lo intentat”.

Les aplicacions que ells van crear durant el viatge tenen a veure amb la fisioteràpia, l'acompanyament a malalts de càncer durant el tractament, poder conèixer l'estat de salut d'una mascota i crear una xarxa de suports per a gent que necessita un cop de mà en el seu dia a dia.

L'auditori es va sumar al repte dels dreamers quan Verdaguer els va llançar el repte: “Vull que un de vosaltres pugi al tren de l'Imagine Express de l'any que ve”. Van aflorar com bolets idees d'app, des d'una base de dades de partitures fins a un pla monitoritzat de manteniment del cotxe, passant per un tutorial d'estudi adequat a cada perfil, l'organització de l'armari i la millor combinació per a cada dia o una app de suport a l'hora de lligar, “perquè he llegit que a un de cada cinc nois els costa entrar en una noia”, va explicar l'autor.

Verdaguer va aclarir que l'Imagine Express “no s'ha d'associar només a enginyers; és un projecte on tothom pot tenir cabuda, i també gent de diverses edats”. Del que es tracta és de tenir una bona idea, presentar-la en un vídeo d'un minut, en anglès, i confiar que sigui escollida. La convocatòria 2015 s'obrirà al desembre.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.