Salut

Registrats tres casos aïllats de legionel·la en una setmana

La comissió tècnica que fa el seguiment de l'evolució de la legionel·losi descarta que es tracte d'un brot, ja que els casos no guarden una relació espaciotemporal

La comissió tècnica que fa el seguiment de l'evolució de la legionel·losi a Alcoi, formada per l'Ajuntament, Salut Pública i l'empresa que té la concessió de la gestió indirecta del servei públic d'abastiment d'aigua potable, Aqualia, s'ha reunit aquest matí després de registrar-se tres casos de legionel·la a Alcoi durant l'última setmana. En la reunió s'ha manifestat que no pot considerar-se un brot, ja que els casos no guarden una relació espaciotemporal.

Un dels casos ha sigut detectat al barri de Santa Rosa, un altre a l'Eixample, i l'altre al centre de la ciutat. Tant des de Salut Pública com des de l'Ajuntament s'ha remarcat que en tots els casos la malaltia no procedeix d'aparells de risc, i per tant no s'habilitaran mesures especials de cap tipus més enllà del seguiment i control ordinari. Es descarta, doncs, qualsevol mesura extraordinària més enllà de la supervisió dels casos i els possibles orígens de la malaltia.

Durant tot l'any 2013 se'n van detectar dos casos, un a l 'agost i un altre al novembre, i enguany se n'havien detectat, al juny i al juliol, cinc casos més. L'aparició d'aquests tres afectats ha motivat la reunió urgent de la comissió, per estudiar l'informe de Salut Pública i conéixer amb detall la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia