Ciència

Nova edició de la Setmana de la Ciència a Alcoi organitzada per la UPV

Entre els conferenciants, l'ex ministre Gabilondo i Juan Luis Arzuaga

Del 10 al 23 de novembre, la Universitat Politècnica de València, Campus d'Alcoi, organitza la XI edició de la Setmana de la Ciència amb unes sèrie d'activitats relacionades amb els avanços tecnològics i la divulgació de la ciència.

Les activitats abasten un ampli ventall de conferències a càrrec de destacats ponents, projecció de pel·lícules i visites guiades amb el que es pretén despertar l'interés del públic per la ciència. Entre els ponents cal destacar la presència de l'exministre d'Educació Ángel Gabilondo, qui pronunciarà la conferència inaugural amb el tíltol “ Aristóteles no es de ciencias ni de letras”, i la de Juan Luis Arzuaga, considerat com l'ànima mater dels descobriments a la sima d'Atapuerca, a Burgos, qui disertarà al voltant de “La saga humana”.

Altres conferències d'interés són “ El cervell eròtic” d'Adolf Tobeña, “L'alimentació ecològica”, a cura de Mª Dolores Raigón; “Física cuántica”, de Juan Ignacio Circe, “La comunicació dels riscs naturals als mass media i a la xarxa”, a cura d'Enric Moltó i “El càncer com a repte social i mèdic”, de Joan Manel Gassent.

Les jornades de la Setmana de la Ciència també inclouen visites guiades a El Molinar, els Ponts d'Alcoi i al Cabeçò de Mariola i la Cova de Bolumini, així com el cinefòrum “Gattaca”, les activitats del Radio Club Comarcal d'Alcoi o la xerrada “ Xe, quin bolet”, relacionada amb el coneixement dels bolets propis de l'estació de la tardor.

Finalment, la Setmana de la Ciència també comptarà amb activitats desenvolupades a les subseus universitàries d'Olleria, Muro, Banyeres de Mariola i Bocairent amb les respectives xerrades que porten per títol “ El dia que s'apague el Sol”, “L'oli d'oliva”, “ Sabem el que mengem?” i “Els problemes de l'escletxa digital”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia