Vallès Oriental

La mongeta té ganxo a Llerona

Unes 800 persones participen a la festa de la mongeta del ganxet de Llerona tot i la pluja

La mongeta del ganxet té ganxo. Ho demostra l’assistència de 800 persones a la festa dedicada a aquest llegum propi del Vallès Oriental que s’ha fet aquest diumenge a Llerona. La pluja ha obiligat a traslladar les activitats previstes a l’envelat instal·lat a tocar de les antigues escoles.

La quarta festa de la mongeta del ganxet ha portat aquest diumenge unes 800 persones fins a les antigues escoles de Llerona, a les Franqueses. La pluja ha obligat a traslladar les activitats a l’envelat instal·lat en aquest equipament.

La cuinera Carme Ruscalleda ha estat la convidada d’honor d’aquesta edició. En el seu parlament, Ruscalleda ha lloat la mongeta del ganxet. “A casa ens la mengem de totes maneres, tot sovint bullides amb un raig d’oli, ja que a aquest llegum no li cal gran cosa més per gaudir del seu gust tan especial”, ha ressaltar durant el seu parlament.

CONCURS DE CUINA

Només l’exposició de plats del tercer concurs de cuina s’ha fet dins de les antigues escoles. Hi han participat una quinzena de plats. El primer premi ha estat per David Casares i Maria Carreres amb el plat mongetes amb dauets de peus de porc i trompetes de la mort. El segon ha estat per a Maria Teresa Piñol, autora del plat Essències de la terra que porta bacallà i panses i pinyons.

ADA PARELLADA

Una altra cuinera protagonista de la festa de la mongeta ha estat Ada Parellada que ha presentat un llibre de receptes amb mongetes del ganxet que ha fet amb el fotògraf Xavier Solanas. La cuina del ganxet inclou 50 receptes fetes amb mongeta del ganxet. El llibre es pot comprar al preu de 10 euros al Centre Cultural Can Ganduxer, a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris i a les llibreries L’Espolsada, de Corró d’Avall, i La Gralla, de Granollers.

La festa també ha inclòs la tradicional batuda i garbellada de les mongetes que han fet pagesos de la zona com es feia antigament. I també un tast de mongetes de Llerona amb botifarra de la Garriga.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

moda

24 dissenyadors pujaran a la passarel·la de la 080

Barcelona

Peraire remarca que el nou Govern “no pot mirar cap a un altre costat” en el relació a Solius i Vacamorta

RIUDARENES

La Cimera Social de l’Aigua, crítica amb la nova dessalinitzadora de l’Empordà

GIRONA

Completen la gran àrea d’espais verds connectats a l’entorn del cementiri

ROSES
societat

El 4 de setembre engega el projecte per reutilitzar material de deixalleria al Penedès-Garraf

Cubelles

La Iaeden presenta al·legacions a la variant de Vilafant i a la nova connexió N-II amb AP-7

GIRONA
societat

Mor als 114 anys la persona més gran d’Alemanya i la sisena del món

Societat

La Sindicatura de Barcelona recomana la creació d’una comissió de seguiment de les obres de l’L8

Barcelona

Blanes viurà dissabte la 25a Trobada Gegantera

BLANES