Societat

Petició de presó per als directius de les mines

La fiscalia manté la petició de presó per als tres exresponsables de les mines de Súria i Sallent, tot i que l'ha rebaixada de tres anys i mig a dos anys i mig per a dos dels acusats i a dos anys i un dia per al tercer, un cop acabat el judici. La fiscalia considera acreditada la salinització dels rius, els pous i les rieres, i creu que, entre els anys 1997 i 2003, els tres exdirectius no van adoptar “de manera eficaç” cap acció per evitar una gestió mediambiental que ell mateix ha qualificat de “desastrosa”. La defensa va demanar-ne l'absolució, ja que considera que no van contaminar.

Els tres exdirectius acusats eren el director tècnic de l'empresa Súria K, el seu responsable mediambiental i el conseller delegat de Súria K i Potasses del Llobregat fins al 1999, quan va cessar del càrrec després que Iberpotash adquirís aquestes dues societats. La fiscalia els acusa de fer abocaments il·legals de clorurs, metalls pesants i compostos orgànics volàtils procedents de les mines de Súria i Sallent entre el 1997 i el 2003. A més, el fiscal també els reclama que assumeixin el cost econòmic de la recuperació ambiental de la zona “fins a l'eliminació de l'elevada salinitat i dels compostos orgànics volàtils que presenten les aigües de diversos pous de la zona i que fan que les seves aigües no puguin ser destinades al consum humà o del bestiar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia