Es preparen les jornades de la tòfona de Morella
Les dotzenes Jornades se celebraran des del 23 de gener al 15 de març
S'espera unes bones jornades gràcies a la gran campanya tant per qualitat del producte com per quantitat
El Patronat Municipal de Turisme de Morella es va reunir anit per abordar els diferents temes d'actualitat d'aquest sector, entre els quals destaca la imminent posada en marxa de les Jornades de la Tòfona.
Aquestes tindran lloc des del 23 de gener fins al 15 de març i tornaran a renovar-se per donar a conèixer aquest producte tan cotitzat a la cuina. A més, aquest any s'esperen unes bones jornades, degut a l'excel·lent campanya, tant pel que fa a la qualitat del producte com a la quantitat.
En aquesta dotzena edició, els restaurants de la localitat oferiran menús protagonitzats pel “diamant negre”, que inclouen la tòfona des dels entrants i fins a les postres.
A més, aquest any tornaran els show cookings, però es realitzaran els divendres a la nit, mentre que els dissabtes a la vesprada tindran lloc diferents mostres i degustacions de productes, de manera que s'allargaran les activitats gastronòmiques del cap de setmana.
Gràcies a totes aquestes activitats, els veïns i veïnes i els visitants podran degustar la millor gastronomia morellana i també conèixer tots els secrets de la tòfona.
Les jornades de la tòfona són una de les activitats fixes en el calendari morellà, que potència el turisme gastronòmic. L'alta afluència de visitants per degustar aquest fong en els distints menús que ofereixen els restaurants, fa que estiguen totalment consolidades.
Aquestes jornades són les que es realitzen des de fa més temps a Morella i són el principal referent de posada en valor de la tòfona a tot el País Valencià. A més, són un símbol del treball en pro de la qualitat turística que s'està desenvolupant des del Patronat Municipal de Turisme.
Cal recordar que la trufa és un producte de gran prestigi per a la cuina i, que la localitat està obtenint diferents premis per la cura en la qualitat de la destinació.