Els pares del CEIP Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor denuncien el «maquillatge» sobre les seves reclamacions
Un dels pares afectats, Cesc Mustienes, explica que un dels seus principals maldecaps és el menjador: «És un local annex on s'hi fan 2 o 3 torns de menjador per 250 nens. És una sala que només tres portes, una de les quals és la d'entrada i que s'obre al revés de com diu la normativa. Pel que fa a les altres dues haurien de ser les d'emergència, però per defectes de construcció estan travades. A més, a l'ajuntament no se li va acudir res més que posar-hi dos puntals per acabar-les d'impossibilitar», lamenta. A més, el també membre de la comissió que es va crear per part de la junta escolar per investigar quines millores s'han de fer ironitza que directament poder seria una bona solució treure les portes perquè no hi hagi impediments.
Un altres dels problemes que té el centre és el dipòsit de gasoil i la caldera, que es troben a tocar d'on juguen els nens: «Estan en un racó del pati, de lliure accés, i a vegades els nens fins i tot s'hi amaguen a sota», explica Mustienes. En aquest cas, els pares també critiquen que el consistori «ha prohibit que s'hi posin tanques protectores i només ha permès la instal·lació d'una cinta de plàstic».
D'altra banda, aquest pares també avisen dels pocs lavabos que hi ha al centre i de la poca neteja que s'hi fa. En aquest sentit, en Joaquim Batlle lamenta que «n'hi ha 12 pels 450 alumnes, a més de 4 tasses per 180 a l'hora del pati, i només es netegen a les 5 de la tarda perquè se'ns diu que no hi ha prou pressupost».
Des dels pares es qualifica de «maquillatge» les obres de manteniment que s'han fet des de principis de setembre, i que han servit per resoldre els desperfectes de menys pes que hi havia a l'equipament: «No han tingut temps ni pressupost per solucionar els problemes més greus de l'escola», explica Mustienes.
Els pares també han negat que tinguin res en compte de l'ajuntament o de la Generalitat, i que l'únic que volen és que els seus fills vagin a una escola «neta, digna i segura».
Cal destacar que aquest migdia l'alcalde de la localitat, Francesc Tella, la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Maria Farners, i l'arquitecte municipal havien de visitar l'escola per entregar per escrit el certificat segons el qual el menjador és òptim perquè els nens hi mengin. Aquest certificat no s'ha entregat, però els representants municipals han portat el plànol inicial del menjador i no hi consten ni les dues portes posteriors ni que la porta d'entrada s'obri a l'inrevés.
Precisament Farners ha declarat que el consistori actua correctament: «Estem fent el que dicta el Departament d'Educació. Sabem perfectament què s'ha de fer», ha destacat. En aquest sentit, l'equip de govern municipal ja ha ordenat que es resolguin els problemes del lloc on han de dinar els alumnes.