Societat

La PAH crea desconcert en el govern de Banyoles

L'alcalde lamenta que la plataforma mantingui la crítica i les mobilitzacions mentre les dues parts estan negociant i es van resolent de mica en mica els problemes d'habitatge

La vigília de Nadal una representació de la PAH de Banyoles va oferir una roda de premsa a la plaça Major en què van reclamar a l'Ajuntament accions més contundents en matèria d'habitatge social i que sancioni els bancs que, tot i tenir pisos buits des de fa temps, no els lliuren a la borsa de lloguer social. Més o menys a la mateixa hora, uns altres membres de la plataforma es van reunir amb membres de l'equip de govern per mirar de trobar una sortida a casos concrets de gent que té deutes hipotecaris amb els bancs. El març de l'any passat, al final d'una reunió a l'ajuntament, una persona que havia participat en la trobada en nom de la PAH, en converses extraoficials amb els mitjans de comunicació, es va mostrar contenta de com havia anat, però minuts més tard, en la declaració oficial de la plataforma es deia que n'havien sortit decebuts. El fet que la PAH actuï en dues direccions diferents ha dut l'equip de govern a admetre el seu desconcert. La primavera passada l'alcalde, Miquel Noguer, en unes declaracions que, com es podia preveure, van acabar sent polèmiques, va dir que l'única explicació que trobava a l'actitud de la plataforma era que estava polititzada. Després dels darrers esdeveniments, Noguer ha evitat repetir aquell argument i l'ha substituït pel de “falta de coherència” i l'existència de personalismes en el si de la PAH. “Veig una confusió entre els interessos generals i els de persones concretes del col·lectiu”, ha manifestat. Per Noguer, mentre una part de la PAH es mobilitza, les reunions amb l'altra part donen fruits, com ara haver aconseguit pisos de lloguer social o la cessió d'uns terrenys perquè gent de la plataforma cultivi el seu hort.

LA FRASE

Dialoguem de manera regular amb la gent de la PAH i intercedim amb els bancs
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

“Si cal multar un banc, ho farem”

La PAH reclama que es multin els bancs que no cedeixen pisos per a lloguer social, tal com es preveu en una moció aprovada pel consistori aviat farà un any. L'equip de govern no ha posat cap sanció perquè –afirmen– la via de la negociació amb els bancs està donant fruits. “Si cal multar, ho farem, però com a últim recurs”, assegura l'alcalde, que subratlla: “Si multem, presentaran recurs i podem tardar mesos o anys a obtenir un pis.” La borsa de lloguer social de Banyoles té 24 pisos, el doble que fa un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia