Torna el fred, la pluja i Santa Tecla

La crida i la tronada serveixen perquè la festa major de Tarragona arrenqui en un dia marcat per un temps inestable

El xivarri a la sala d'actes del consistori tarragoní estava més que justificat. Un any més, Santa Tecla va tornar a trucar a la porta, i per deixar que el seu esperit arribi, és necessària la crida de les autoritats municipals, que animen els ciutadans a gaudir de la festa. Paral·lelament, es va homenatjar els perpetuadors de les festes, un honor que enguany ha recaigut en Carles Llorach i en Salvador Fa i Llimiana, a títol pòstum, per la seva tasca al capdavant de l'Esbart Dansaire i de l'Esbart Santa Tecla, respectivament. «És un deure que la ciutat té amb ells perquè ells han fet possible que nosaltres estiguem aquí», va subratllar amb complicitat la regidora de Festes, Sandra Coloma.

També des de dalt de la tarima, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar que gràcies a la tasca dels perpetuadors «aquesta festa s'ha convertit en la millor del món». Ballesteros, emocionat en recordar experiències viscudes «quan no tenia ni un cabell blanc», va destacar que amb Llorach i Fa han sortit «nissagues insuperables». Aplaudiments d'agraïment i de record van servir per donar pas al reconeixement dels teclers d'honor, amagats per tots els indrets de la sala i que igualment van provocar l'eufòria dels assistents. A fora, feia estona que la plaça de la Font s'havia quedat petita com un ou, condicionada per l'encesa de la metxa que provocaria l'explosió de so més desitjada: la tronada, a càrrec de la pirotècnia Martí. Després que fessin la guitza al matí, els núvols es van contenir i van permetre que l'inici de la festa tingués la solemnitat que es mereix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona