Societat

La pobresa energètica assetja mig miler de llars

Les ONG contradiuen les declaracions de Felip Puig, que nega que algú passi fred per raons econòmiques

Aquesta setmana s'han executat talls de llum

Les ONG que treballen en l'àmbit de la pobresa energètica van contradir ahir amb contundència la intervenció del conseller Felip Puig, dimecres al Parlament, en què va assegurar que ningú té problemes de subministrament de llum o gas per una qüestió econòmica. “La setmana passada hi va haver dos o tres talls i aquesta setmana també tenim constància que se n'han produït”, va explicar ahir Marta Garcia, portaveu d'Ecoserveis, que és una de les entitats que formen part del projecte Fuel Poverty, que lluita contra la pobresa energètica.

En una nota difosa ahir per aquesta entitat s'assegura que el nombre de llars vulnerables que han hagut de ser ateses per la dificultat de fer front al subministrament de llum i aigua arriba a les 500. A partir d'aquesta afirmació, en la nota s'assegura que “la realitat copsada en el dia a dia no té res a veure amb el que ahir [dimecres per al lector] es va dir al Parlament de Catalunya”.

En aquesta línia, la portaveu de Fuel Poverty, Núria Salas, va assegurar: “Hem trobat famílies a qui s'ha tallat l'electricitat. Hem hagut de fer gestions per evitar que passi i per tornar-les a connectar pagant un deute enorme.”

Els criteris de pobresa energètica del govern els fixa el Codi de Consum, que preveu mesures d'auxili a les famílies que compleixin uns criteris de renda i altres de contractuals amb les empreses de servei. Les ONG que treballen en aquest àmbit consideren que els criteris han de ser més amplis perquè hi ha moltes fa-
mílies que queden fora d'aquests paràmetres i són víctimes de talls de subministrament.

Des del govern es va replicar ahir Fuel Poverty insistint que tots els casos són atesos i instant l'ong a actuar de pont i posar en contacte les famílies que s'hi dirigeixen amb l'administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia