Un jove de Tona pujarà al tren de l’Imagine Express’ destí a Londres
L’emprenedor vigatà Xavier Verdaguer impulsa per segon any aquesta iniciativa per a creadors d’apps’.
El jove de Tona Marc Aleix Hueso, de 17 anys i estudiant de Comerç a l’IES Vic, viatjarà entre el 27 de febrer i el 2 de març al tren de l’Imagine Expresss, entre Barcelona i Londres, per donar forma a la seva proposta d’aplicació per a telèfons mòbils en el temps que durarà el viatge, amb escala a París. L’anunci es va fer a Torelló, on el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha contribuït a la divulgació de la iniciativa entre els estudiants de Secundària. En un acte l’octubre passat, l’impulsor del projecte, l’emprenedor vigatà afincat a Silicon Valley Xavier Verdaguer, va llançar el repte que un dels estudiants que aquell dia hi havia al Cirvianum pujaria al tren de 2015. I la promesa s’ha fet realitat. Aquest dijous en van ser testimonis els 300 alumnes que tornaven a ser al teatre.
La proposta de Hueso, que es convertirà en el més jove dels dreamers somiadors, nom amb què s’identifiquen els participants en el projecte, ha estat seleccionada entre les rebudes dels centres de la Vall del Ges, el Bisaura i la resta d’Osona. S’havia d’incloure un vídeo de presentació en anglès. Hueso, aclaparat per haver estat escollit, no va amagar la seva emoció. Es mou en el món del fitness i és aficionat a la boxa. Té un germà celíac i vol desenvolupar una app perquè les persones que han de seguir determinades dietes puguin saber, allà on vagin, quins recursos tenen al seu voltant adaptats a les seves necessitats, va dir.
Hueso compartirà experiència amb 35 dreamers més. Seran 12 equips de tres persones, que es formaran just abans de començar el viatge: l’inspirador de la idea, el desenvolupador i l’encarregat de negoci. Durant el viatge de Barcelona a Londres hauran de fer la feina, que un jurat acabarà valorant en una cabina del cèlebre London Eye. De tornada, les propostes seleccionades ja es podran presentar al Mobile World Congress, que se celebra aquelles mateixes dates a Barcelona. Paral·lelament, i com a novetat d’aquest any, tres músics tindran el repte de compondre i enregistrar un tema durant l’Imagine Express. A més, quatre dels equips participants podran passar un mes a Silicon Valley a l’estiu, per continuar treballant.
A la sessió que es va fer al Cirvianum es van presentar dues experiències d’èxit nascudes en el marc de l’Imagine Express. Una d’interactiva al voltant de la cultura a l’aigua, de la colombiana Carolina Uribe, i l’app Parkinghood, de Joan Viladomat, inspirada en el model d’economia cooperativa i que permetrà demandar i oferir places de pàrquing les estones que els propietaris no hi són.