Societat

L'ICS destitueix el gerent territorial de l'àrea Metropolitana Sud

L'ens acorda el relleu d'Alfredo García Díaz a partir del proper 9 de març però no comunica qui el substituirà

La seva àrea territorial engloba l'Hospital de Bellvitge, el de Viladecans i els CAP i unitats assistencials de suport a l'Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf

El Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha acordat aquest dijous el cessament del gerent territorial de l'Àrea Metropolitana Sud, que comprèn l'Hospital de Bellvitge.

Segons ha informat l'ens públic en un comunicat, Alfredo García Díaz ha estat “rellevat” a proposta de la Direcció de Gerència per “per motius de reorganització i gestió”.

El canvi en el càrrec es farà efectiu el pròxim 9 de març. Fonts de l'ISC han explicat a Europa Press que “en els propers dies” s'informarà de quina persona substituirà García Díaz, i han atribuït el relleu a canvis ordinaris de gestió.

L'àrea territorial afectada engloba l'Hospital de Bellvitge –un dels grans centres de referència de Catalunya–, el de Viladecans i el conjunt de centres d'atenció primària (CAP) i unitats assistencials de suport de l'ICS a L'Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.

Tot i que destitució no s'ha confirmat oficialment fins al vespre, aquest migdia ha estat comunicada als responsables d'àrea de Bellvitge i la notícia ha corregut entre els treballadors de l'hospital, que han acollit amb “satisfacció” el relleu, informa Efe.

Sota la direcció d'Alfredo García van tenir lloc aquest estiu diversos motins de pacients que es van negar a abandonar els seus llits per evitar el tancament d'unitats i la pèrdua de llits.

També durant la seva direcció es va inaugurar el passat 1 de novembre el nou servei d'urgències del centre, que va despertar importants crítiques per part dels usuaris per la falta de senyalització exterior.

L'Hospital de Bellvitge presta servei a una població de gairebé dos milions d'habitants com a hospital de tercer nivell i en l'actualitat disposa de 625 llits, quan el 2008 en tenia gairebé un miler.

A diferència del que va ocórrer el passat 20 de gener, quan l'ICS també va cessar al gerent de l'Hospital de Vall d'Hebron, en aquesta ocasió, el departament de Salut no ha informat del destí del gerent cessat ni ha explicat amb detall els motius del mateix, sinó que s'ha limitat a comunicar el relleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia