Vallès Oriental

ELS NOUS RESTAURANTS KM 0 - SLOW FOOD (1)

Fent pedagogia des del plat

Esbiosfera, de Cardedeu, és un projecte amb hort ecològic, cursos i restaurant

Fa tres anys, van començar com una escola d’autosuficència per ensenyar agricultura ecològica, per ampliar després l’activitat amb cursos d’autosuficència en alimentació (elaboració de formatges, conserves, cervesa...) i per acabar obrint un restaurant d’estiu.

Ara, la tasca que porten a terme Gemma Velasco i Jordi Bonet amb Esbiosfera, a Cardedeu, ha quedat reconeguda amb l’obtenció del distintiu Slow Food, que reconeix la cuina lligada als productes de temporada, de proximitat i ecològics.

Velasco explica que el projecte del restaurant va sorgir quan van tenir l’oportunitat d’agafar el bar que hi havia en aquesta cèntrica finca, situat al jardí, i al costat de l’hort de 1.500 metres quadrats. “El vam convertir en un instrument per alimentar-se de les collites de l’hort del costat”, explica Velasco. D’aquesta manera, han explotat les dues vessants de l’hort. D’una banda, la de la formació, i de l’altra, la de cultivar ingredients per al restaurant, que obre només durant el bon temps, de l’abril a l’octubre.

La seva filosofia es basa en menjar saludablement, d’una forma justa, cultivant llavors recuperades, recuperant els gustos d’abans, i fomentant i promovent els agricultors i productors de la comarca.
A l’hort d’Esbiosfera s’hi cultiven diferents varietats d’enciams, tomàquets, albergínies, pebrots, maduixetes, cebes, alls, porros, cols o coliflors, segons la temporada. A partir d’aquests productes i d’altres de productors de la zona elaboren plats, sempre sense carn ni peix. “No som un restaurant de fer plats elaborats. Volem fer plats de la cuina tradicional a partir de bons productes.

Transformem àpats de sempre des d’aquesta vessant”, explica Velasco. La carta va canviant sempre, i pot incloure des de triangles de formatge amb melmelada, fins a croquetes d’arròs o de pastanaga, o una coca amb remolatxa, pebrots, tomàquet i ceba, aromatitzada amb romaní. En algunes ocasions, al mes de juliol, preparen alguna fideuada i algun arròs a la cuina solar que tenen l’hort.

“Volem fer pedagogia a través del plat, a partir de la sostenibilitat, la cura de l’entorn i l’eficiència”, assegura Velasco.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona