Societat

Els familiars de les víctimes sortiran avui en autocar i demà en avió cap als Alps

El conseller delegat de la companyia qualifica la trobada amb els familiars de “dura i emotiva”, ja que “el que estan passant és incomprensible”.

Els familiars de les víctimes de l'avió de Germanwings que es va estavellar ahir amb 150 persones a bord partiran aquest dimecres a les 20:00 hores en autocar, els que desitgin fer-ho per carretera, i demà a les 08:55 hores en avió cap a Marsella (França).

Segons han informat fonts del gabinet de crisi, els familiars, que estan atesos per psicòlegs a l'hotel Don Jaime de Castelldefels, viatjaran acompanyats per psicòlegs, tècnics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i personal de la Creu Roja.

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, i el conseller delegat de Germanwings, Thomas Winklemann, s'han reunit avui a Castelldefels amb els familiars de les víctimes espanyoles, una trobada que han qualificat de “dura i emotiva”, ja que “el que estan passant és incomprensible”.

En una roda de premsa a l'Aeroport del Prat, Spohr ha assegurat que l'objectiu de la companyia és atendre a les famílies “de la millor manera possible” i proporcionar-los ajuda psicològica i financera, si és necessari.

En aquest sentit, ha explicat que demà al matí l'aerolínia noliejarà un avió amb capacitat per a unes 150 persones perquè aquells que ho desitgin puguin traslladar-se fins a la zona dels Alps on es va estavellar l'avió i on s'ha habilitat un centre d'atenció a familiars i amics de les víctimes. Per als que desitgin arribar fins a allà per carretera, Lufthansa habilitarà també diversos autocars que partiran aquesta mateixa nit cap a França.

Thomas Winklemann ha indicat que hi ha víctimes de 18 nacionalitats i que l'objectiu és fer també “tot el possible” per facilitar-los el trasllat a França i “recolzar-los financerament”.

Aquelles persones que ho necessitin, poden contactar a qualsevol hora del dia amb l'equip de suport de Lufthansa a través de la línia telefònica gratuïta (900838450) que la companyia va posar en marxa ahir a la tarda.

El Grup Lufthansa està col·laborant amb les autoritats d'aviació civil, així com amb els Governs d'Espanya, França i Alemanya, en les tasques sobre el terreny, així com en la investigació sobre les causes de l'accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.