Societat

El Tarlà sortirà quatre cops cada any

El consistori vol explotar més la icona de la ciutat i també hi serà per Nadal, Fires i Sant Joan

La tradicional figura del Tarlà de Girona es penjarà a partir d'ara quatre cops a l'any. Així ho va anunciar ahir l'Ajuntament de Girona amb la voluntat de donar major difusió i presència ciutadana a aquesta icona de la ciutat, especialment rellevant per als infants i joves. La regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, va explicar ahir en la presentació dels actes de les Festes de Primavera que, de resultes “d'un pla d'ocupació de confecció, s'han elaborat tres vestits més per al Tarlà, i això farà possible que surti quatre cops l'any”. La regidora municipal va detallar que la previsió és que a partir d'ara el Tarlà, a banda de penjar-se com és tradició a la primavera, també es pengi al carrer de l'Argenteria per Sant Joan amb un vestit de tradició catalana, per Fires amb un vestit de festa per honorar els dies propers a Sant Narcís i per Nadal amb un vestit vermell.

Madrenas va explicar també que encara s'ha de decidir, però que la voluntat “és que el Tarlà aparegui menys dies que ara per primavera, però que sigui present al carrer en aquestes dates assenyalades i que els visitants i els nens i nenes puguin gaudir de les cabrioles de la figura”.

Cristina Cervià, el pregó

Una vintena d'actes amb una gran presència d'activitats de carrer i de cercaviles per als més petits componen la programació de les Festes de Primavera, que se celebraran entre el 17 i el 26 d'abril. La pregonera de la penjada del Tarlà de dissabte, dia 18, serà l'actriu i directora teatral Cristina Cervià. Els actes començaran el dia abans amb l'espectacle La tartana i amb la cercavila del Tarlà i els Gegants de Girona. Vicenç Pijaume, en nom dels veïns i comerciants, va subratllar la jornada de botiga al carrer pel dimarts 21, que estrenarà un format uniforme amb veles iguals per a cada botiga, exhibició de funky amb Fama Girona i demostracions de pentinats de la perruqueria Giramé.

Primera trobada de mulasses per tancar activitats

Una de les novetats que viurà la nova edició de les Festes de Primavera serà la trobada de mulasses, que servirà per tancar aquesta edició, el diumenge 26 d'abril. S'aprofitarà el marc de les Festes de Primavera per fer la presentació oficial i la posada de llarg de la mula Baba, de l'associació Baba Babarota. Ja es va poder veure per les Fires de Sant Narcís, però en aquesta ocasió anirà acompanyada de la mulassa de Reus i de la de Sant Feliu de Pallerols, a més, de la poulain de Pesenàs. No hi faltarà la Girona Marxing Band per acompanyar les mulasses. La programació de les Festes de Primavera està plena de cercaviles i espectacles premiats en una aposta clara per la qualitat. Dissabte 18, la companyia Mumusic Circus, amb Roda món, amb diversos premis, i també l'espectacle Enfila, de la companyia Estampades. També hi haurà l'espectacle de Violeta, del col·lectiu La Persiana, que es podrà veure el dissabte 25 i que ha rebut diversos reconeixements. Els responsables valoren la qualitat de totes les propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia