Societat

La UB, 48 del món en Filosofia als QS World University Rankings del 2015

És una de les 200 millors universitats del món en 27 de les 36 disciplines que analitza aquesta llista

El MIT de Massachussets, la Universitat de Cambridge, l'Imperial College de Londres, Harvard, Oxford i l'UCL de Londres, les millors universitats del món

La Universitat de Barcelona és la 48 del món en Filosofia als QS World University Rankings by Subject, que s'elaboren anualment. La UB es troba a l'elit estatal en 18 de les 36 disciplines que analitza la llista.

Pel que fa al rànquing de les millors universitats del món, també del QS , l'encapçala el Massacgusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Cambridge, l'Imperial College de Londres, Harvard, Oxford i l'UCL de Londres. La Universitat de Barcelona és la primera de l'Estat que surt en el rànquing, en la posició 166. La següent és una altra catalana, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el 173. La Universitat Pompeu Fabra se situa en la 298 i la Politècnica de Catalunya, en el 337.

En 9 ostenta el lideratge en solitari i en les altres 9 el comparteix amb altres universitats. En aquest rànquing, que acaba de fer-se públic, la UB és una de les 200 millors universitats del món en 27 de les 36 disciplines del coneixement que cita el llistat. Aquests rànquings es basen en una metodologia que inclou indicadors com ara la reputació entre els acadèmics i les empreses que contracten els estudiants titulats, i la qualitat de la recerca duta a terme per les institucions.

En la nova edició, la UB és l'única institució de l'Estat que destaca entre les 100 millors institucions mundials en 12 disciplines, que són Lingüística, Llengües modernes, Filosofia, Medicina, Farmàcia i Farmacologia, Química, Ciències Marines i de la Terra, Geografia, Ciències Mediambientals, Educació, Sociologia, Estadística i Investigació Operativa.

La UB figura amb posició líder a l'Estat, en solitari, a les disciplines de Lingüística, Filosofia, Medicina, Farmàcia i Farmacologia, Química, Ciències Marines i de la Terra, Ciències Mediambientals, Educació i Sociologia.

En Llengua i Literatura Anglesa, Llengües Modernes, Enginyeria Química, Biologia, Psicologia, Geografia, Ciències Materials, Física i Astronomia i Estadística i Investigació Operativa, comparteix les posicions capdavanteres amb altres universitats.

En comparació amb l'edició anterior dels rànquings, la UB guanya posicions en disciplines com ara Llengües modernes, Filosofia, Ciències de la Computació i Sistemes d'Informació i Educació, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.