Societat

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs set dels imputats pel cas Innova

Tres directius de Sagessa i un exdirector de l'Hospital Sant Joan de Reus surten aquest vespre al carrer amb la prohibició de marxar del país i l'obligació de comparèixer cada dilluns al jutjat

Els tres detinguts restants, entre els quals la primera tinent d'alcalde Teresa Gomis, declararan aquest divendres

Ja són set els imputats que el jutge instructor del cas Innova ha deixat sortir en llibertat amb càrrecs després de l'operació policial iniciada el passat dimarts.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha decretat aquest dijous al vespre la llibertat provisional del director d'aprovisionament i logística de Sagessa, Antonio Foz; el director econòmic financer de Sagessa, Carles Abelló; l'exdirector general de Sagessa José Augusto García, i l'exdirector de l'Hospital Sant Joan de Reus Lluís Nualart.

Després de prendre'ls la declaració, el jutge ha acordat en tots els casos la mesura cautelar de retirada de passaport, la prohibició de sortir de territori espanyol i l'obligació de comparèixer cada dilluns al jutjat.

Durant aquest dijous, el jutge també ha decretat la llibertat provisional amb retirada del passaport per al director general de Sagessa, Enric Agustí; el director gerent d'Activa Mútues, Miguel Ángel Puig, i l'empresari relacionat amb Ambulàncias Reus Àngel Matías Barberán. Aquest últim no va poder ser detingut dimarts, com estava previst, perquè es trobava al Marroc i avui s'ha personat voluntàriament al jutjat.

Segons ha informat aquest dijous en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció 3 de Reus imputa als tres directius de Sagessa i al de l'Hospital de Sant Joan de Reus delictes societaris, de falsedat documental, delictes contra l'Administració Pública i el delicte de blanqueig de diners.

A la resta de detinguts que no han prestat declaració avui, entre els quals la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis (CiU), ja se'ls ha prorrogat la detenció. Gomis, l'empresari Miguel Ángel Márquez i l'exdirector de Sagessa, Joan María Benet, passaran a disposició judicial aquest divendres a partir de dos quarts de deu del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia