Societat

Una Fira d'Abril que arriba al milió

Els organitzadors asseguren que han assolit, de nou, el milió de visitants

S'han registrat dos accidents en les atraccions

Més d'un milió de persones han visitat aquest any la 44a edició de la Fira d'Abril, que va acabar ahir amb un acte en què va participar l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, segons un comunicat de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (Fecac), l'ens que organitza la fira. L'any passat hi van assistir al voltant de 800.000 persones.

Francisco Noa Maldonado, president de l'Hermandad de Nuestra Señora del Rocío de Badalona, va assegurar a aquest diari que es nota que s'està sortint de la crisi, tot i que el fet que “el temps hagi acompanyat” també hi ha ajudat. Per contra, Salud Sánchez, vicepresidenta de l'Hermandad de Nuestra Señora del Rocío Santa Ángel de Barcelona, té la percepció que aquest any la fira ha estat “molt fluixeta” quant a visitants. Ahir a la tarda, però, estava plena a vessar de gent curiosa que passejava entre les casetes i que, entre tapa i tapa o després d'una clàssica paella, gaudia d'espectacles de flamenc i sevillanes.

Aquest any, la Fira d'Abril també ha estat marcada pel canvi d'administració, que és el primer cop que l'organitza, arran de la imputació del que va ser president de la Fecac durant 27 anys, Francisco García Prieto, i set col·laboradors seus en un cas d'apropiació indeguda de diners. Per Sánchez, aquest any hi ha hagut més seguretat, mentre que Noa Maldonado valora que els canvis han estat “cap a millor”, sense entrar en més detalls. Tot i així, no hi ha hagut grans innovacions en l'essència d'aquest acte. “La fira no necessàriament ha de tenir grans novetats, perquè la fira és la fira”, diu Merche Expósito, vocal d'Entitats i Territori. Però, precisament, Expósito és la que ha liderat una de les grans novetats de la fira, ja que, per primer cop, Santa Perpètua de Mogoda ha tingut caseta i s'hi ha instal·lat una ràdio des d'on s'han fet dos programes en directe.

Aquest any, la fira ha estat marcada pels ensurts en les atraccions. El primer dia, dues germanes van sortir disparades de La Granota, mentre que dissabte una dona es va fer mal a la cama a La Cárcel. Dissabte al vespre es va tancar l'atracció, però ahir la van tornar a obrir, després de visionar les imatges i comprovar que tot funcionava correctament.

En aquests deu dies, han assistit a la fira personalitats com el president de la Generalitat, Artur Mas; el d'ERC, Oriol Junqueras, i el periodista Justo Molinero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia