Societat

Protesta a Mataró contra la sentència que obliga una escola a fer el 25% de les classes en castellà

Centenars de persones es concentren davant l'escola Santa Anna en una mobilització organitzada a través de les xarxes socials

Professors i AMPA es mostren contraris a la resolució judicial però descarten no acatar-la

Centenars de persones s'han manifestat aquest dimecres a la tarda davant l'escola Santa Anna de Mataró per “mobilitzar-se” contra la sentència que obliga aquest centre a impartir un 25% de les classes en castellà. La resolució judicial s'ha d'aplicar als voltants del 19 de maig a una cinquantena d'alumnes.

La concentració s'ha organitzat de forma espontània a través de les xarxes socials. Tot plegat arriba després que el Departament d'Ensenyament hagi confirmat que s'han d'aplicar les mesures cautelars que marca el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la seva interlocutòria i, per tant, impartir el 25% de classes en castellà al grup de l'alumne que ho ha sol·licitat. En aquest cas es tracta d'una família de l'escola Pia Santa Anna de Mataró, que afectarà a les classes de 3r i 5è de Primària.

“Fins que s'acabi el curs, els alumnes podran escollir entre fer l'assignatura en castellà o català i l'escola contractarà un professor més”, ha explicat el mestre de sisè de primària, Fèlix Galceran.

De fet, la direcció del centre ha comunicat aquesta tarda als pares la mesura que han escollit per complir la sentència.

“Per dues persones carregar-nos tot un model, em sembla una mica fort”, ha lamentat la presidenta de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), Rosa Torroella. L'AMPA s'ha mostrat “contrària” a la sentència però ha descartat no acatar-la “perquè el pes de la justícia recauria damunt el director”.

Diversos professors de l'escola s'han mostrat contraris a la decisió judicial perquè la immersió lingüística funcionava “correctament i garantia la cohesió”.

El mestre Fèlix Galceran ha volgut deixar clar que “tot i tenir els seus ideals, respectem la llei”. Al seu torn, el professor Carles Móra ha subratllat que els nens “han de quedar al marge de tota disputa perquè es tracta d'una decisió dels seus pares”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia