L'Ajuntament de l'Espluga aplicarà solucions immediates perquè les entitats aprofitin el casal

La reunió que divendres va mantenir l'Ajuntament de l'Espluga amb totes les entitats i associacions locals amb relació a l'ús e les dependències del casal ha permès moure fitxa en el procés d'habilitació d'aquest equipament.

L'alcalde, David Rovira, s'ha compromès a fer a curt termini propostes d'ús de l'espai a cadascuna de les entitats, i a procurar que puguin disposar «almenys d'un armari». L'aprofitament de les instal·lacions, ara d'ús públic, també inclou establir un organigrama que permetrà fer ús de manera organitzada de les dependències comunitàries com ara l'auditori Carulla-Font, la sala de juntes i la Sala Josep Tremoleda, i els magatzems del pavelló poliesportiu i de la piscina municipal. A hores d'ara ja es disposa del suport de tipus administratiu d'una persona de manteniment del casal i a llarg termini es pensa contractar un dinamitzador cultural que gestioni l'històric edifici.

El pla d'equipaments

Es tracta d'una mesura provisional que, segons el representant de les entitats espluguines, «ha de durar al mínim possible».

Dijous s'aprovarà sol·licitar la redacció de manera urgent –durant el 2010– del pla d'equipaments de l'Espluga, per tal de presentar-la al Departament de Cultura per rebre'n finançament.

Segons Rovira, «les primeres inversions s'hauran de destinar a tapar goteres, refer teulades, renovar els lavabos i adaptar l'edifici de l'històric casal a la normativa».

En el document es preveu l'emplaçament de tots els serveis públics en una seu definitiva que es desenvoluparà d'aquí al 2019. El modern i definitiu complex del casal d'entitats, que es projecta a molt llarg termini a l'antiga Sínia, «ha de ser una prioritat» segons les entitats.