Societat

La Festa dels Empestats convida a una nit de bruixes

L'arxiu de Malgrat porta l'historiador Agustí Alcoberro perquè parli de la persecució de les fetilleres a Catalunya

Una nit de bruixes amb un especialista en la matèria per anar fent boca de la que serà la quarta edició de la Festa dels Empestats a Malgrat de Mar, que implica un bon nombre de voluntaris i una quinzena d'entitats que recreen escenes de l'epidèmia mortífera que va assolar Catalunya i la resta d'Europa el segle XVII. En aquesta ocasió, i com a fil conductor de la visita guiada que es farà el 14 l'agost, l'arxiu de Malgrat ha volgut col·laborar novament amb una conferència vinculada al tema de la celebració, que aquest any es dedica a la religiositat i les supersticions. El convidat, doctor en història moderna per la UB i director del Museu d'Història de Catalunya fins al 2014, tractarà avui a les 21.30 h als jardins de la Torre de Can Sala de la persecució i cacera de les bruixes amb documentació de l'època que inclou els processos als quals van ser sotmeses per l'Església.

Pel que fa a la Festa dels Empestats, una de les organitzadores, Sònia Arangou, avança que els preparatius fa mesos que estan endegats i que la trobada està plenament consolidada i amb una gran participació de públic. El ball de Sant Joan i Sant Pau, protectors de Malgrat, va donar inici oficialment als actes de la festa, que aquest any tornarà a canviar part dels emplaçaments i en la qual prenen part de manera voluntària tots els figurants que recreen les diferents escenes de la dramatització dels fets. “Tenim la gran sort que a Malgrat hem conservat molta documentació sobre la pesta i això ens ajuda cada any a donar-li un enfocament diferent”, assenyala Garangou. A finals de juliol s'obrirà el termini perquè el públic s'apunti a per poder fer el recorregut previst.

LA FRASE

La Festa dels Empestats només és possible per la implicació total dels voluntaris
Sònia Garangou
Comissió de la Festa dels Empestats de Malgrat de Mar

Un film sencer i tràilers per fer participar

La Festa dels Empestats ja té un l largmetratge , que es va estrenar durant la festa major d'hivern de Malgrat. El film, obra de Sílvia Marré, una estudiant de producció audiovisual, recrea la visita guiada i dramatitzada i les impressions d'alguns dels participants. A més, aquest any es faran diferents tràilers per convidar a la participació de la iniciativa. El primer d'ells, en el qual no apareix cap persona, recrea un ambient misteriós i angoixant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia