La sentència posa incertesa sobre el futur laboral de 27 treballadors municipals de Caldes
L’oposició reclama explicacions al govern d’ERC sobre les conseqüències de la resolució judicial
La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el procés de funcionarització de 45 llocs de treball a l’Ajuntament de Caldes ha posat incertesa sobre el futur de 27 treballadors.
Són els que, sobre la base d’aquest procés, van accedir a la condició de funcionaris a través del concurs que va convocar l’Ajuntament. La mateixa sentència també va anul·lar una modificació de plantilla i la relació de llocs de treball. Entre altres coses, ha quedat sense efecte l’amortització de quatre llocs de treball.
El govern municipal (ERC) no s’ha pronunciat encara sobre la sentència que és ferma, ja que no es pot recórrer. En un comunicat emès aquest dimecres recorda que, prèviament, hi va haver una altra sentència que donava la raó a l’Ajuntament i diu que l’Ajuntament està estudiant l’abast real de la darrera sentència i les actuacions a dur a terme abans de pronunciar-se al respecte de la qüestió.
El grups municipals de l’oposició ja han fet les primeres valoracions. PSC i CiU han demanat que es convoqui la Junta de Portaveus per tal que el govern municipal doni explicacions. El que haurà de fer el govern és mirar quina és l’opció legal més oportuna per posar-ho al dia. Si ERC no convoca la Junta de Portaveus, serem nosaltres els que la convoquem. Tot i així, suposem que el govern ens acabarà cridant per explicar-nos quina decisió pren a partir d’ara, diu Xavier Ortega, del PSC. La sentència és molt clara. Malauradament, no s’han fet bé les coses. El govern va tirar endavant aquest procés, m’imagino que amb bona voluntat, però fora de la llei. És una pena que estiguem parlant d’un tema molt seriós que afecta a persones i treballadors de l’Ajuntament. Estem a l’espera de la lectura que en pugui fer l’equip de govern actual, diu el portaveu de CiU, Francesc Coral. Hi haurà conseqüències econòmiques que haurem de pagar tots. Entenem que són ells, ERC, qui ens han de convocar per explicar-nos què és el que pensen fer. Deixarem passar un temps prudencial perquè ho facin, però si no ens diuen res demanarem que es convoqui una junta de portaveus per tractar a fons el tema i veure com ho encarem, afegeix Coral.
Units per Caldes (UPC) també diu que demanarà una Junta de Portaveus extraordinària. És la seva obligació i és absolutament necessària perquè ens expliquin quines són les conseqüències econòmiques que se’n deriven per a l’Ajuntament i les conseqüències jurídiques per als treballadors afectats. L’obligació del govern és analitzar quins camins hi ha i explicar, primer a la Junta de Portaveus i després a la ciutadania quines són les conseqüències, diu el portaveu d’UPC, Francesc Martínez Boluda.
El Grup Municipal de Som Caldes no s’ha volgut pronunciar abans de debatre la qüestió en una assemblea que farà aquest divendres al vespre.
I la regidora del PP, Montserrat Romano, que va presentar el recurs que ha donat lloc a la sentència, ha manifestat que la resolució ha donat la raó als seus arguments i diu que el govern ha de comunicar als treballadors el contingut de la sentència i deixar sense efecte l’acord.