Salut

La Conca rebutja el trasllat de l'UVI mòbil de Montblanc a Alcover

Tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal de la Conca de Barberà han mostrat el seu rebuig a la intenció de la Generalitat de desplaçar l'UVI mòbil amb base a Montblanc al CAP d'Alcover, a l'Alt Camp. Segons l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, la mesura que el govern justifica per raons de “racionalització i estalvi” deixaria descoberts molts municipis petits i població dispersa de la Conca de Barberà.

Amb el trasllat del metge de l'UVI mòbil de Montblanc al CAP d'Alcover, l'UVI de la capital de la Conca quedaria només una infermera. Per contra, es reforça Alcover, un municipi que està situat a molta menys distància dels centres hospitalaris de Valls o Reus. “No entenem ni els concursos de les ambulàncies ni l'organització que se'n fa”, denuncia Andreu, que sentencia: “Ja n'hi ha prou de treure'ns recursos, a la Conca.”

L'últim ple del Consell Comarcal ja ha aprovat per unanimitat una moció en què es demana que es mantingui l'actual ambulància medicalitzada i es demana a la resta dels ajuntaments que es manifestin en el mateix sentit, cosa que farà el ple de Montblanc en la sessió que celebrarà el 28 de juliol. El president de l'ens comarcal, Josep Pijoan, també ha demanat una reunió amb els responsables dels serveis territorials del Departament de Salut.

El Consell Comarcal reclama el manteniment del servei atenent que a la Conca de Barberà hi ha punts on els temps d'arribada superen els 45 minuts, que encara es veurien incrementats si es traslladés l'UVI mòbil a Alcover. També recorda que els efectius aeris dels helicòpters del SEM no són operatius, especialment a l'hivern, en condicions atmosfèriques de vents forts o boira intensa. A això cal afegir-hi que Montblanc és un nus de comunicacions on coincideixen l'autopista AP-2 i les carreteres C-14 i N-240, que, especialment en les dues darreres infraestructures, registren uns índexs elevats d'accidentalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.