Societat

Una de cada quatre famílies de Barcelona amb nens menors de 16 anys tenen dificultats per arribar a final de mes

Són dades d'un estudi municipal, que també indica que uns 3.000 nens no es poden permetre un àpat de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies

Una de cada quatre famílies de Barcelona amb nens menors de 16 anys, concretament el 27,9%, tenen problemes per arribar a final de mes i en el cas de les famílies monoparentals la xifra es dispara fins al 49%. Així ho revela el baròmetre de la infància i les famílies de la capital catalana que aquest dijous ha presentat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz.

L'estudi, que s'ha fet el 2014 a partir de 1.200 entrevistes, analitza la situació de les famílies que tenen fills menors de 16 anys a través dels indicadors com la pobresa energètica, les dificultats econòmiques o les carències materials i posa de manifest la desigualtat en l'impacte d'aquests factors entre els barris amb més o menys nivell de renda.

Així, segons l'informe, uns 3.000 nens de la ciutat –l'1,4%– no es poden permetre un àpat de carn, pollastre o peix (o equivalents per vegetarians) almenys cada dos dies. Aquesta privació alimentària puja fins al 4,4% a les zones amb rendes més baixes.

El 13,3% dels menors de 16 anys viuen en llars que no poden mantenir l'habitatge a una temperatura adequada durant els mesos freds. A les zones més vulnerables, la xifra assoleix el 25,9%. La pobresa energètica afecta uns 30.000 nens de la capital catalana. Així mateix, l'11,3% dels nens no poden realitzar de forma regular activitats d'oci i esport.

El baròmetre també indica que un 10% de les llars amb menors no veuen assumible el pagament de la hipoteca o el lloguer en els propers 3 anys, i en el cas de les llars monoparentals el percentatge s'enfila fins al 21,2%.

Ortiz ha firmat que aquesta dades que apunta el baròmetre “no són positives”, però és important, ha dit, no amagar-les “com entenem que va fer l'anterior govern”, ja que són un instrument “essencial” per planificar les polítiques necessàries per combatre la pobresa i les desigualtats. La

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials considera que s'han de destinar esforços a polítiques estructurals com plans de barris per a les zones de la ciutat més desfavorides i també polítiques actives d'ocupació, d'habitatge i avançar “cap a una garantia de rendes amb un suport municipal d'inclusió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia