Arbres caiguts i baixos inundats per la tempesta
Els Bombers de la Generalitat van fer ahir a la tarda una quarantena d'actuacions
El Gironès i la Selva, les comarques més afectades pels ruixats
La tempesta que va caure ahir a partir de quarts de cinc de la tarda a les comarques gironines va provocar la caiguda d'arbres –alguns d'ells, al mig de carreteres– i l'acumulació d'aigua en baixos i pàrquings, però afortunadament no es van haver de lamentar danys personals. Les comarques del Gironès i la Selva van ser les més afectades pels xàfecs, que van ser localment forts i que van deixar, en només mitja hora, 43 litres per metre quadrat a Anglès, 27,4 a Banyoles i 20,7 a Girona, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
La tempesta va provocar que caiguessin arbres en diverses carreteres que, fins a l'actuació dels bombers, van obstaculitzar temporalment el trànsit. Aquests van ser els casos de la Gi-633 a Cervià de Ter i la C-63 a Sant Julià del Llor. En el primer cas, va caure un arbre just a l'entrada de Cervià de Ter, un incident que va provocar l'ensurt a més d'un conductor que passava per allà en aquell moment. Una hora després, l'arbre ja havia estat retirat de la carretera. En total, els Bombers de la Generalitat van fer ahir a la tarda 75 sortides per les fortes tempestes que es van registrar arreu de Catalunya. La majoria, una quarantena, es van fer a la demarcació de Girona.
De fet, l'episodi de pluja i vent d'ahir a la tarda va provocar un centenar de trucades al 112, bona part de les quals procedien de les comarques gironines. Un cop acabada la tempesta, l'Agència Catalana de l'Aigua va informar a Protecció Civil de l'augment del cabal del riu Ter i dels afluents des de l'embassament del Pasteral fins a Torroella de Montgrí. I es va alertar que els cabals elevats es poden mantenir en les properes hores. A més, es va aconsellar que s'evitessin els accessos a la llera, als punts baixos, guals i encreuaments de riu a nivell.