Societat

Sant Pol de Mar es retroba amb el seu passat pescador

La Firamar, amb activitats relacionades amb les arts i els oficis mariners, es durà a terme del 20 al 23 d'agost

Una de les propostes destacades serà el Festival d'Havaneres, a la plaça de la Punta

Sant Pol de Mar reviurà el seu passat mariner en una altra edició de la Firamar, que se celebrarà entre el 20 i el 23 d'agost. Fins als anys vuitanta, la pesca es va mantenir com a activitat econòmica per a una part dels santpolencs, que de mica en mica van anar abandonant les barques, o bé perquè ja no hi havia futur al mar o bé perquè les naus es van traslladar al port d'Arenys de Mar. Tot i això, la platja de Sant Pol no s'entendria sense les barques que descansen sobre la sorra, que han passat de ser estris per guanyar-se la vida a ser elements indispensables de la història de la pesca local.

Precisament, amb la voluntat d'evitar que aquest record es mantingui en les converses dels més vells, l'associació cultural Penya Xíndries juntament amb l'Ajuntament i l'estreta col·laboració de l'entitat A Tot Drap ofereix tot un seguit de propostes per donar a conèixer les arts i els oficis mariners en el marc d'aquesta fira. El programa posa el tret de sortida amb una demostració de la treta de Sant Pau amb la maquinilla a la platja de les Barques el dijous 20 d'agost, però serà durant el cap de setmana que les activitats es multiplicaran. En destaca, per exemple, una subhasta de peix, una visita guiada per conèixer el Sant Pol dels pescadors, demostracions de pesca amb artó i un taller de nusos. La festa d'aquest any portarà també el bateig del llagut Avi Guillermo, que l'entitat A Tot Drap s'ha encarregat de recuperar. La música tampoc hi faltarà i, a banda de les tradicionals sardanes i de les danses cantades a càrrec de la Coral Montpalau de Pineda i la Coral Sant Pol Canta, no hi faltarà un dels plats forts de la fira, que és el Festival d'Havaneres i el Concurs de composició d'havaneres de Catalunya. Les actuacions, que es faran el dissabte 22 d'agost a partir de les deu de la nit, tornaran a omplir de gent la plaça de la Punta per escoltar els grups participants, que aquest any són Els Pescadors de l'Escala, Arjau, Els Cremats i Port-Bo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.