Societat

Valls, seu dels actes del Dia Mundial de la Salut Mental

La jornada, que es farà el 10 d'octubre, coincidirà amb la celebració internacional que promou l'Organització Mundial de la Salut

La Federació Salut Mental Catalunya impulsa la iniciativa

La capital de l'Alt Camp serà la seu el 10 d'octubre de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, una iniciativa de la Federació Salut Mental Catalunya i de l'Associació Porta Oberta-Persones amb Malaltia Mental i Familiars. Al Patí es farà la celebració matinal i a la sala Kursaal tindran lloc el dinar i les activitats posteriors. La jornada coincideix amb la celebració internacional que promou l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Enguany, el lema internacional és Dignitat en salut mental.

La jornada, en què hi col·laboraran diverses entitats, començarà a les onze del matí al Pati amb l'acció Viu la dignitat. Aquesta acció visual girarà entorn del concepte de la dignitat i consistirà en una representació entre teatral i vivencial sobre els diferents aspectes que es volen dignificar en la vida de les persones i famílies que conviuen cada dia amb un problema de salut mental. En l'acció, hi participaran les persones de les associacions que participin en aquesta diada i tractarà aspectes com el dret a l'habitatge i la feina, la família i els amics i la inclusió a la comunitat.

A les dotze del migdia es faran la lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental i els parlaments de les autoritats, entre les quals hi haurà representants del govern de la Generalitat. A la una del migdia es farà una cercavila fins al Kursaal, on es farà el dinar, amb els gegants i grallers del Calçot i el Ball de Bastons de Montblanc. Després del dinar es lliuraran els premis Mental Health Friendly i hi haurà actuacions de màgia, de dansa i del Cor Divisi, entre altres activitats.

La jornada és una oportunitat perquè les entitats de la federació es trobin en un ambient festiu per fer visible la salut mental i la lluita per la defensa dels drets de les persones i famílies amb problemes de salut mental. Però també les persones, els professionals i les entitats de l'àmbit de la salut mental, així com la ciutadania en general.

La celebració a Valls té la col·laboració de l'Ajuntament, la Fundació Pere Mata, Lear Corporation i la Generalitat, entre d'altres.

Una entitat que agrupa 60 entitats

La Federació Salut Mental Catalunya és la nova denominació de la Federació Catalana d'Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental, creada el 1996 per unir els esforços de les entitats que ja existien a Catalunya. Aglutina 60 associacions de tot Catalunya de familiars, persones amb problemes de salut mental i amics. Dóna serveis a les entitats federades i a la població en general, treballa per la inclusió social de les persones amb trastorns mentals i per la millora de les polítiques públiques dirigides a aquest col·lectiu.

La federació té com a missió contribuir a la millora de la qualitat de vida, la no-discriminació i la igualtat d'oportunitats de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies i la defensa i l'exercici ple dels seus drets en tots els àmbits de la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.