Societat

Benilloba es prepara per a quatre dies de danses

Entre el 27 i el 30 d'agost, la plaça de l'Omet acollirà els balls populars al ritme de la dolçaina i el tabal des del tradicional cadafal

Benilloba es prepara per a viure una de les tradicions més antigues i millor conservades a les comarques valencianes, les danses. Festes organitzades pels Majorals de la localitat i que tenen com a eix la xirimita, el tabal i els balls populars.

Com cada any, des de fa 29, el xirimiter Paco Bessó serà el protagonista des del cadafal que, encara hui, presideix les danses a la plaça de l'Omet. Li acompanyarà el tabaleter i, els dos, seran els encarregats de marcar el pas i mantindre la música viva durant les hores que duren les danses. Dissabte reforçaran a la parella alguns companys de la colla Xirimiters de la Marina, ja que és el dia de més afluència de gent.

Durant quatre dies seguits, la música i el ball seran el protagonistes a Benilloba, començant el dijous 27, dia de la «Dansà infantil», a les 10 del matí amb una xocolatada per a tot el poble; cercavila de disfresses a les 13 hores; cucanyes a la plaça de la Font i, les danses, a les 19 hores la primera i a les 23h la segona.

Divendres serà el torn de la «Dansà jove», amb despertà i esmorzar, seguits per cercavila amb els balladors pels carrers del poble i novament les danses a la plaça l'Omet, a les 19 hores i a les 23. Un programa que es repeteix idèntic el dissabte 29 amb la «Gran Dansà», per acabar amb festa i música a la mateixa plaça després de l'última dansà.

L'últim dia de danses, diumenge, arriba el moment de la «Dansà dels Majorals» a les 12, cercavila amb els balladors i, a les 18 hores, després de la processó dansà dels majorals a la plaça de l'Omet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona