Societat

Els veïns demanen diàleg pel nou port de Premià

Creen la Plataforma Cívica Premià Port, que aplega unes 200 persones

Amb el nom Plataforma Cívica Premià Port, uns 200 veïns de Premià de Mar s'han agrupat amb l'objectiu d'ajornar l'aprovació de la modificació del projecte de remodelació del port de Premià de Mar “fins que no s'hagi donat la informació necessària negada fins al moment a causa de la falta de transparència en la tramitació del pla especial del port i la falta de participació ciutadana”, segons un manifest elaborat. “No anem contra ningú, només volem dialogar i que se'ns tingui en compte”, va afirmar un dels portaveus de la plataforma, Simón Schwartz.

En aquest sentit, a banda de la informació sobre el projecte, els veïns també reclamen poder “realitzar un procés de participació ciutadana per debatre aquest projecte de gran magnitud, mitigar-ne els efectes negatius i incorporar-hi millores”. Segons el manifest de la plataforma, el projecte inclouria un espai comercial de 18.000 m

2
en el qual es preveu la construcció de dues grans superfícies de 1.300 m
2
, a més d'altres espais comercials d'oci i de restauració de fins a 800 m
2
. Pel que fa als accessos, segons els veïns, el projecte també hauria previst la construcció d'una rotonda sobre l'N-II a l'altura del barri de Can Pou que connectaria amb una carretera de doble sentit que travessaria l'actual riera, considerada zona inundable. Segons el document, entre altres qüestions, el projecte suposaria canvis molt significatius en la mobilitat i el sistema viari que comportarien un augment molt important del flux viari que afectaria els barris de Can Pou i Camp de Mar i la reducció de l'aparcament públic, a més d'un impacte visual i paisatgístic, pel que fa a la regeneració de platges, i també des del punt de vista lumínic, acústic i visual. A més, el document també esmenta que el projecte del port tindria impacte en el comerç local, així com en el model d'oci i de consum del poble, a banda de la perpetuació de l'N-II com a via principal de circulació, i dificultaria una possible reconversió i recuperació del passeig litoral. Precisament, ahir a la tarda es va fer una reunió entre els veïns, l'empresa promotora de la reforma del port, Marina Premià, i representants municipals. A l'hora de tancar aquesta edició, la reunió encara no havia acabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha