Societat

La Festa de la Verema d'Alella vol potenciar l'enoturisme

Aquest any la celebració s'ha avançat una setmana per no coincidir amb la Diada i l'inici de la campanya electoral

El pregoner serà l'exdirigent d'Unió de Pagesos Pep Riera

  • Trepitjada de raïm en una edició de la Festa de la Verema d'Alella J. TORT.
  • Video: Endorrocament del "tambor" de les Glòries

Alella ja ho té tot a punt per posar-se de llarg i viure una de les festivitats més característiques de la comarca: la Festa de la Verema, que arriba a la quaranta-unena edició. Enguany les celebracions s'han avançat una setmana respecte al que és habitual perquè no coincideixin amb la celebració de la Diada de Catalunya, l'11 de setembre, ni amb la campanya electoral per als comicis del 27-S. Així doncs, els propers 4, 5 i 6 de setembre el vi serà el protagonista i el fil conductor de la festa, amb activitats de tot tipus. El municipi, però, no amaga la intenció que aquesta celebració pugui ser un trampolí per potenciar l'enoturisme a la zona. “Són uns anys clau per situar la denominació d'origen (DO) Alella com a referència en l'enoturisme tant a l'entorn de Barcelona com de tot Catalunya”, va manifestar l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC). Francisco també va voler destacar que la Festa de la Verema conté una triple composició. “És una celebració popular que també posa de manifest el ventall gastronòmic de la zona i el món del vi de la DO”, va dir.

La festa començarà demà amb el pregó, que serà llegit pel pagès i històric dirigent d'Unió de Pagesos Pep Riera. Una de les novetats d'enguany serà la trepitjada de raïm en família, que es viurà diumenge. Els castells també debutaran en les celebracions, amb l'actuació dels Capgrossos de Mataró, prevista per dissabte. La fira d'artesans, el correfoc amb els Diables del Vi d'Alella, els concerts o la sorollosa Despertada de diumenge, dia 6, a càrrec dels Trabucaires del Vi d'Alella seran algunes de les activitats que viurà Alella durant aquests dies.

La Festa de la Verema d'Alella és l'esdeveniment més important que se celebra en aquest municipi i serveix de pol d'atracció per a persones de fora de la localitat. En aquest sentit, s'estima que cada any la festa atreu uns 25.000 visitants. A més, en les darreres edicions es calcula que s'han incrementat considerablement les degustacions, ja que s'han superat les 30.000 consumicions, de les quals 15.000 són en forma de copes de vi.

LA XIFRA

25.000
persones
visiten anualment la Festa de la Verema d'Alella, i se superen les 30.000 consumicions.

LA FRASE

Són uns anys clau per situar la DO Alella com a referència en l'enoturisme
Andreu Francisco
Alcalde d'Alella

Visites als cellers, gastronomia i classes magistrals

A banda de les activitats més populars i lúdiques, la Festa de la Verema d'Alella és, sense cap mena de dubte, una cita ineludible per conèixer més a fons el món del vi de la DO Alella.

En aquest sentit, una de les activitats estel·lars és la visita a vuit cellers, que s'anirà fent al llarg dels dies. Serà una bona oportunitat per copsar de primera mà com es du a terme el procés per elaborar els vins i caves de la DO. La gastronomia de la zona també té, com sempre, un paper principal dins la mostra gastronòmica. Enguany seran més d'una vintena de restaurants els que oferiran les especialitats de la DO, acompanyades dels vins pertinents. La formació en el món de l'enologia també hi té un pes important. Aquest any es faran tres classes magistrals. La primera anirà a càrrec de Rosa Vila, alellenca i la primera dona sommelier de Catalunya. La segona estarà protagonitzada pel sommelier masnoví Carlos Puñet, que va ser finalista del concurs Nas d'Or del 2012. La darrera estarà capitanejada per la sommelier guanyadora del Nas d'Or 2011, la montgatina Montse Velasco. També hi haurà la conferència de Paco Soler, propietari del restaurant 7 Portes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.