Societat

L'altra tradició del Tura

La Batalla de les Flors, el correfoc i el correbou són els actes més tradicionals de la diada d'ahir, juntament amb altres cites que van pel camí de ser-ho

Inauguren exposicions sobre Miquel Plana, Rosa Serra i Marià Vayreda

Tothom coincidiria a posar els gegants, els nans i els cavallets a dins d'un sac si volgués capturar l'essència de les Festes del Tura d'Olot. Hi ha altres actes, però, que tot i no ser tan simbòlics també mereixerien ser a dins d'aquest sac. I, precisament ahir, coincidint amb el primer dia del cap de setmana, se'n van celebrar diversos, i no precisament amb el pòsit dels anys que fa que la faràndula surt al carrer. I es van poder celebrar tots, tot i que l'amenaça de pluja va persistir durant tota la jornada, igual que el dia anterior.

Entre aquests actes, va tornar a ser multitudinària la Batalla de les Flors del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot. La gent es va amuntegar a les voreres de les dues bandes de la plaça Clarà per veure les creacions espectaculars decorades amb flors de paper d'unes d'entitats a les quals s'ha d'agrair l'esforç que suposa haver perdut dies de vacances per construir-les. L'esforç, però, va pagar la pena. Va guanyar l'espectacular trineu de Frozen de La Carnavalesca, seguit del cupcake del cinquè aniversari d'Els Embalats i la caseta de cucut de Flor de Fajol. El quart premi va ser per a un castell de la penya garrotxina Almogàvers i el cinquè se'l va endur el mar de rínxols de la penya Marrinxos. L'acte va ser conduït per Joel Tallant i Joan Soler, de Ràdio Olot.

Abans, un altre acte ja tradicional: l'encierro de marrans, uns marrans de fibra de vidre amb rodes que van tornar a fer córrer una multitud de joves i d'infants agafats de la mà dels pares entre Sant Esteve i el santuari del Tura. En aquesta ocasió, hi van participar els Senglars de Montagut i Oix de l'Associació Terra Aspra. Tots plegats, públic i animals, van recular ben amics amb la música de Los Salaos, que abans havien fet concert a banda. També hi va haver actuació castellera. Els Xerrics d'Olot van fer un vano de cinc com a novetat del seu repertori. Van estar acompanyats dels Sagals d'Osona i dels Marrecs de Salt. L'apartat de la tradició es va allargar fins a la nit. El correfoc del Pim Pam Pum Foc Olot és ja tot un clàssic. Ahir van tornar a inundar de música, foc i adrenalina els carrers del nucli antic i la plaça de Sant Miquel amb el seu espectacle Aquest conte s'ha cremat.

A més, es va celebrar la gimcana taurina amb espectacle musical, que en els últims anys ha substituït el correbou d'Olot. Podria haver estat l'última vegada que se celebra, perquè venç la concessió a la penya taurina garrotxina per encarregar-se de l'organització, i això va fer que a les grades hi hagués algunes pancartes per reivindicar la tradició d'aquest acte i per reclamar que es mantingui.

Entre la resta d'actes de la nit i matinada, van destacar el concert dels olotins Teràpida de Shock, els dels garrotxins L'Hora de Jotglar i sobretot la música electrònica de l'FdT Electrònic Fest i els de la Carpa Jove. També van pel camí de ser tradició la Norantada –música dels anys noranta–, la Xindriada dels Weke-Weke –còctels amb síndria– i el Cercatasques.

Espies cívics al carrer
L'Ajuntament d'Olot està duent a terme una campanya de prevenció contra les bretolades i de foment dels hàbits festius saludables. En el primer cas, anima els olotins a denunciar actituds incíviques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita