Societat

Fan més d'una cinquantena d'actes a la festa de Solsona

La manifestació gegantera és l'epicentre d'aquesta festa major, que enguany consolida la plaça de Sant Joan com espai de la festa jove i potencia el Concurs de Músics de Carrer

Una cinquantena d'actes tradicionals, culturals, lúdics i esportius organitzats per una trentena d'institucions i associacions és l'àmplia oferta que presenta la 362a edició de la festa de Solsona d'aquest any, que comença avui i s'allarga fins a l'11 de setembre. La manifestació gegantera és l'epicentre d'aquest programa festiu, que es desplega en la seva màxima essència els dies 7, 8 i 9 al migdia, quan les cercaviles i els ballets tradicionals a la plaça Major fan les delícies d'un públic eminentment familiar. De la programació musical i teatral sobresurten els concerts joves (Blaumut, Itaca Band i Dj OGT, el Concurs de Músics al Carrer, Amaika i Nit de Dj's, Huissó i Revoltijo...), les revetlles (amb orquestres com La Chatta, la Maravella o la Metropol), les havaneres de Port Bo i l'estrena de la comèdia “Els feréstecs”, de Carlo Goldoni, a càrrec de Lacetània Teatre. Com a novetat que amplia l'oferta musical del programa, hi ha l'actuació de Manel Camp Quartet i Lídia Pujol amb l'espectacle Ressorgir 2014, pel dia 12.

La programació ha estat organitzada per una trentena d'institucions i associacions, tal com destaca la regidora de Cultura, Sara Alarcón, que també reclama la participació de la població de tota la comarca i altres poblacions veïnes i, especialment, dels joves. Gràcies a entitats com Joventut Solsonina, el programa palesa “dinamisme i participació”, continua exposant la regidora, aportant el “punt fresc, entusiasta, dinàmic i actiu”, conclou. Enguany el pressupost que l'Ajuntament destina a Joventut Solsonina pels actes específicament adreçat als joves ha augmentat un 20%. Joan Parcerisa, representant del grup, en destaca el concert a càrrec d'Itaca Band, una formació “en el millor moment de la seva carrera”, seguit del discjòquei OGT; el cinquè Concurs de Músics, que es clourà amb l'actuació d'Amaika; i la nit de discjòqueis, amb un “marcat accent solsoní”. Així mateix, Joventut Solsonina aposta perquè la “festa major deixi de ser considerada una festa secundària” i que la població de Solsona, però també de la resta del Solsonès i de comarques veïnes s'adonin que “és una gran festa de dia i de nit, se la sentin seva i se l'anotin a l'agenda”, sosté Parcerisa. Per això pensa que “ha de tenir molt més de ressò, sobretot pel que fa als actes nocturns”. Un altre objectiu de l'entitat per aquest any és consolidar la plaça de Sant Joan com espai de la festa jove, a més de resoldre mancances destacades com l'any passat, instal·lant lavabos mòbils. També s'ha volgut donar un salt qualitat al Concurs de Músics de Carrer, fent més atractiu el premi, que consisteix en un enregistrament d'un disc EP en un estudi professional.

Fan un cartell amb disseny dedicat al taller del Manelet

El disseny gràfic de la portada de la festa major d'enguany és obra del solsoní Domènec Marmi, l'edició que més explícitament es dedica a l'artista Manel Casserras, Manelet. Inspirat en el procés de creació dels vestits nous dels gegants, estrenats per Corpus, Marmi ha volgut posar èmfasi en el rol dels artistes de Solsona en la història de la ciutat i reflexionar sobre la figura del Manelet. La portada i el cartell del 2015 representen l'espiera de l'estola del gegant jove, construïda amb gemmes, per reflectir l'elegància i l'antiguitat de la festa. Aquesta icona és envoltada d'elements florals que evoquen els esbossos fets per l'artista. El disseny també simula la textura del domàs, un altre símbol identitari. Per a més informació: www.ajsolsona.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.