Societat

Polèmica a Argentona per una homilia del mossèn

Un grup de feligresos denuncien en un comunicat que el capellà utilitzés la seva posició “per inculcar el seu ideari polític”

El capellà ha demanat “perdó per si algú s'ha sentit molestat”

Polèmica a Argentona per l'homilia que el mossèn de la parròquia de Sant Julià va pronunciar fa unes setmanes. I és que un grup de feligresos ha iniciat una recollida de signatures per queixar-se de l'homilia que el capellà, Àlex Marzo, va pronunciar fa unes setmanes. Mitjançant un document, els sotasignats asseguren sentir-se contrariats pel fet que el mossèn utilitzés la seva posició per “inculcar el seu ideari polític”. “El reverend, després de llegir l'Evangeli i comentar el text bíblic, va girar full i va voler alertar-nos dels perills de votar segons quin partit polític i centrava les seves temences principalment en la religió a l'escola, l'avortament, l'eutanàsia”, diu el text. També qualifiquen el seu comentari d'“inoportú” i “il·lícit” tot recordant que “encara avui es discuteix dins la mateixa Església”, per exemple, “la conveniència que la religió s'ensenyi a les escoles”. En el comunicat també es posa de manifest el fet que els creients que van a l'església no ho fan “per sentir arengues pseudopolítiques”. El text, a més, torna a qualificar d'“inoportú” l'apartat on es fa referència a l'avortament “en el moment precís en què l'Església readmet en el seu si aquelles dones que han passat per aquest mal tràngol”.

“Convidar a la reflexió”

Per la seva banda, el mossèn de la parròquia de Sant Julià d'Argentona ha volgut apaivagar els ànims i defugir qualsevol polèmica, i ha demanat “perdó per si algú s'havia molestat”. “No vaig fer referència a cap partit polític en l'homilia en qüestió”, ha explicat Àlex Marzo, que considera que “les paraules del sermó no tenen més valor del que se li vulgui donar”. “Només vaig voler convidar a la reflexió de com quedaria l'Església en un nou estat”, ha explicat el mossèn, que ha volgut recalcar el caràcter “no coercitiu” de les seves paraules en l'homilia.

En aquest sentit, Marzo s'ha defensat d'aquestes acusacions explicant que va donar “criteris importants” que també ha recollit la carta que han publicat aquesta setmana els bisbes catalans i ha recordat que “l'homilia va dirigida a aquells que van a missa”. Respecte a l'escrit, el mossèn ha reconegut el “dret a opinar de tothom”, però ha assegurat que el document dels feligresos “diu unes coses que no s'adiuen a la veritat”. Finalment, Marzo ha volgut tancar el tema assegurant que “no hi ha cap polèmica”.

LA FRASE

El reverend, després de llegir l'Evangeli, va voler alertar-nos dels perills de votar segons quin partit polític
Comunicat dels feligresos

LA FRASE

Només vaig voler convidar a la reflexió de com quedaria l'Església en un nou estat
Àlex Marzo
MOssèn de la parròquia de Sant Julià d'ARgentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia