Educació

L'institut de Malgrat alerta que ja no pot créixer més

Els alumnes del nou cicle formatiu d'estètica començaran dilluns perquè els mòduls encara no estan a punt

L'Ajuntament recorda que fa anys que hi ha reservat un solar per traslladar l'edifici

L'institut Ramon Turró de Malgrat de Mar no pot créixer més i, en conseqüència, tampoc no podrà augmentar l'oferta educativa; en els darrers anys s'ha especialitzat en els cicles formatius de grau mitjà. Als estudis de dos anys de perruqueria i cosmètica capil·lar se sumen aquest any els d'estètica i bellesa, que cursaran més d'un centenar d'alumnes.

El director del centre educatiu, Jaume Carles, explica que per encabir els nous estudiants Ensenyament ha instal·lat al pati uns mòduls prefabricats que, a més, no s'han pogut enllestir a temps. “Els alumnes començaran, si tot està llest, dilluns que ve, un fet que no afecta les hores lectives perquè el cicle formatiu és més flexible i les podran recuperar al llarg del curs”, assenyala. Jaume Carles assegura que l'espai físic del centre “s'ha esgotat” i que les solucions són poques. “O busquem la manera d'ampliar-lo o confiem que a Santa Susanna construeixin un institut que absorbeixi els alumnes que ara vénen aquí”, afirma.

Més cicles

En tot cas, el director del Ramon Turró constata que l'institut actual no tindrà problemes per donar resposta a la demanda d'ESO i batxillerat. “La manca d'espai afecta de ple els cicles formatius, pels quals hem apostat, i pels quals volíem continuar apostant en un futur en altres branques com ara la industrial aprofitant sinergies amb les empreses que hi ha al municipi”, relata, i hi afegeix que “per poder-ho aconseguir és imprescindible disposar de més infraestructures”. Jaume Carles considera que la provisionalitat de les aules prefabricades que estrenaran aquest curs els alumnes dels cicles formatius “es mantindrà com a mínim deu anys”.

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), admet que els problemes d'espai de l'institut Ramon Turró ja se saben de fa temps, però assenyala que l'actuació de l'Ajuntament “sempre ha estat intentar resoldre'ls, encara que no siguin competència seva”. En aquest sentit, Mercader recorda que va ser l'administració local la que va pagar el condicionament dels espais que es van habilitar per al primer cicle formatiu de perruqueria i cosmètica capil·lar. “Vam aportar els diners perquè a Ensenyament ens van dir que no hi havia pressupost. Un argument que fan servir contínuament”, lamenta l'alcalde.

Joan Mercader assenyala que fa temps que el consistori va fer la previsió de reserva de terrenys per traslladar l'institut Ramon Turró. “A la zona on s'havia de desenvolupar l'àrea residencial estratègica (ARE) hi ha un solar qualificat per a equipament educatiu prou gran perquè l'institut es pugui ampliar”, defensa. L'alcalde diu que Ensenyament en té coneixement, “però sempre ens respon que hi ha altres prioritats”, i planteja que el consistori està disposat a invertir diners en la construcció del nou centre educatiu “si el departament també ho està”.

LES FRASES

Els alumnes del nou cicle formatiu d'estètica i bellesa començaran, si tot està llest, dilluns vinent
Jaume Carles
DIRECTOR DE L'INSTITUT RAMON TURRÓ DE MALGRAT DE MAR
Ensenyament sap de fa anys que hi ha una reserva d'espai per fer un nou centre a l'antiga ARE
Joan Mercader (PSC)
ALCALDE DE MALGRAT DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.