Societat

Un incendi crema una desballestadora a Sant Fruitós de Bages

El sinistre genera una gran columna de fum i es demana als veïns de la urbanització Les Brucardes que es confinin a les seves cases

20 dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers treballen per extingir el foc

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dimarts en un incendi que s'ha declarat a dos quarts de tres del migdia a una empresa desballestadora de vehicles de Sant Fruitós del Bages, han informat els Bombers de la Generalitat. La planta sinistrada es troba en una zona aïllada del terme municipal, a la carretera de Vic.

El foc ha provocat una gran columna de fum negre que pot afectar la població. Per aquest motiu, s'ha activat l'Alerta de l Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i s'ha decretat el confinament dels veïns de la urbanització de Les Brucardes, ja que el vent porta fa que el fum vagi directament cap a aquest nucli. Protecció Civil demana tancar portes, finestres i sistemes de climatització, i no estar a l'exterior dels edificis.

Fora d'aquesta urbanització de Sant Fruitós de Bages no es preveuen de moment mesures d'autoprotecció. Els conductors que es trobin a la C-16 en aquest punt han d'extremar les precaucions si es troben el fum de l'incendi, tot i que en aquests moments la visibilitat és bona.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un centenar de trucades relacionades amb aquest incendi, però cap d'elles per afectacions personals. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat que no consten persones ferides.

De moment no ha calgut fer cap desallotjament Els treballadors que es trobaven a l'empresa han pogut sortir pel seu propi peu.

Fins al lloc dels fets s'ha desplaçat 20 dotacions terrestres i un helicòpter bombarder dels Bombers de la Generalitat. Un carretó elevador dóna suport retirant vehicles de la pila per facilitar les tasques d'extinció.

També s'ha mobilitzat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local, que han tallat tots els accessos a la planta desballestadora, i una ambulància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona