Societat

Dia de l'Estany i nou conte d'en Blauet

La tradicional festa a la Draga de Banyoles coincideix amb l'edició d'un nou lliurament de la sèrie de divulgació

El parc de la Draga de Banyoles tornarà a ser l'escenari, aquest dissabte al matí, del Dia de l'Estany, una festa adreçada sobretot al públic familiar en què, d'una manera lúdica, s'educa en el respecte al medi ambient. Organitzada per l'Escola de Natura, el Consorci de l'Estany i Limnos, la trobada coincideix amb la publicació del vuitè conte protagonitzat per en Blauet, titulat En Blauet i l'esport a l'estany, amb textos de Neus Vila i il·lustracions d'Albert Carrillo.

En aquest lliurament, en Blauet explica “les qualitats de l'esport” i subratlla “el valor afegit que suposa practicar-lo en un lloc tan especial com l'estany de Banyoles”, segons els autors. Se n'ha fet una edició de 3.000 exemplars, que es repartiran a les escoles de primària de la comarca, principalment de Banyoles i Porqueres. Els dibuixos originals s'exposen fins dimecres a la biblioteca de Banyoles, i durant el mes d'octubre es podran veure a la de Porqueres.

La festa començarà a les deu del matí amb una volta a l'estany amb bicicleta (el punt de trobada és al davant de l'Escola de Natura). A partir de les onze, al parc de la Draga es cantarà la cançó de benvinguda al capgròs d'en Blauet i hi haurà animació musical a càrrec d'Els Atrapasomnis, uns tallers de maquillatge infantil i de reciclatge, jocs ambientals i l'alliberament d'un animal provinent del Centre de Fauna del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. D'altra banda, al parc s'hi hauran habilitat tres espais temàtics: Fotografia't fent de llúdriga, Els contes d'en Blauet i L'esport a l'estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia