Societat

Tremp i la Fundació Alícia potencien el corder del Jussà

Firmen un acord per donar a conèixer el menjar de la regió

Participaran en fires i organitzaran cursos per a professionals del sector, aturats i persones que treballen amb la gent gran

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, han signat una addenda al conveni marc vigent entre ambdues entitats en l'àmbit de l'agroindústria i el patrimoni gastronòmic del Pallars Jussà i de manera especial pel que fa a la carn de corder.

El conveni preveu la realització de diferents accions de formació per al sector de la restauració i per a persones en atur, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat. També es programaran cursos per a persones que treballen amb la gent gran per facilitar-los menús pensats especialment per a aquest sector de població.

El conveni marc signat el 2014 posa de manifest la coincidència en alguns dels objectius concrets entorn dels quals la Fundació Alícia desenvolupa la seva activitat. Gràcies a aquest acord de col·laboració fins ara s'han impulsat accions emmarcades en els tres grans projectes de l'Ajuntament de Tremp en l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia: Al teu gust, aliments del Pallars, Traiem-ne més profit (iniciativa per aprofitar els excedents alimentaris) i programa THAO de salut infantil.

Pel que fa al projecte Pallars, terra de corder, es continuarà desenvolupant i es faran accions per potenciar la carn de corder en les sis fires de tardor que s'organitzen a la comarca. A cada fira hi haurà diferents accions per potenciar la participació i la implicació del públic.

LA XIFRA

6
fires
s'organitzen a la tardor al Pallars Jussà, en les quals es vol potenciar la carn de corder.

Un centre per a la investigació culinària

La Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) és un centre de recerca en cuina situat al complex Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. En aquest context, en aquest centre s'investiga en productes i processos culinaris, amb una atenció especial a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut; es fomenta la millora dels hàbits alimentaris i es potencia el patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris. El 2003 el xef i copropietari del restaurant El Bulli, Ferran Adrià, i el cardiòleg Valentí Fuster van decidir crear aquesta fundació, amb la finalitat de mostrar el vessant social de la gastronomia, i al mateix temps ser un centre d'investigació de l'alimentació. D'altra banda, el Patronat de la Fundació Alícia el formen la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya-La Pedrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.