Osona/Ripollès

El Festival Protesta presenta tota la programació i la selecció oficial dels curtmetratges

El certamen de cinema crític vigatà presenta avui les 12 obres finalistes d’entre les 800 presentades d’arreu del món. El Festival es farà del 18 al 25 d’octubre.

Nota de premsa del Festival Protesta

El Festival Protesta presenta tota la programació i la selecció oficial dels curtmetratges

La presentació es farà en roda de premsa el dimarts 13 d’octubre a les 12h a la sala d’exposicions de l’Espai ETC de Vic

El Festival Protesta presentarà aquest dimarts 13 d’octubre a les 12h del migdia a la sala d’exposicions de l’Espai ETC de Vic la programació de l’edició d’enguany i els dotze curtmetratges de crítica social finalistes d’entre els 800 presentats d’arreu del món que es projectaran durant tota la setmana en diversos espais de Vic i que concursaran pels tres premis proposats. Des del 18 fins al 25 d’octubre, els espais Protesta acolliran, a part de les projeccions dels curtmetratges, conferències, taules rodones, presentacions de llibres, música en directe, exposicions i altres activitats amb els POBLES EN LLUITA com a eix temàtic.

També es presentaran tots els membres del jurat de l’edició d’enguany, on destaquen noms com Marta Sibina, periodista de Cafè amb llet, l’economista Arcadi Oliveres, el director del documental Ciutat Morta, Xavier Artigas o la directora de cinema Neus Ballús. El jurat determinarà els guanyadors, però també ho farà el públic durant tota la setmana. Dimarts s’explicarà el sistema de votacions.

L’acte comptarà amb la participació d’Àngel Amargant i Marta Vilanova, membres de l’organització del Festival Protesta; Josep Comajoan, periodista i activista osonenc, i representant local del jurat; i Joan Brugués, president del Fòrum de Debats, un dels Espais Protesta, en representació de tots els “espais Protesta” que participen al festival.

Festival Protesta

La tercera edició del Protesta, el festival internacional de curtmetratges de crítica social, es farà entre el 18 i el 25 d’octubre a Vic, i passa, per primera vegada, de la primavera a la tardor. En aquesta edició la temàtica i fil conductor de totes les activitats és “pobles en lluita”. L’organització està convençuda que és la temàtica adequada per posar sobre la taula les lluites de diferents pobles, des de Palestina, el Kurdistan, Birmània, el Tibet o el Sàhara, fins a les lluites dels pobles indígenes americans, entre d’altres. Però també pel moment que passa Catalunya tan política, econòmica com socialment. L’objectiu és difondre el coneixement d’altres realitats socials, culturals i polítiques i contribuir a construir una societat més i millor informada. Es tracta de revisar situacions contemporànies que afecten a la població que defensa drets com l’autodeterminació nacional, els drets humans o que s’oposa a les polítiques mundialitzadores del capital.

El Protesta té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions d’autors a nivell nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social. A la darrera edició s’hi van presentar més de 650 treballs de 63 països diferents.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.