Els cuiners garrotxins paren taula
La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa incorpora els productors de la zona
Degusta el Territori és el lema de la trenta-unena edició de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, que tindrà lloc el 28 d'octubre a Ca l'Enric de la Vall de Bianya. Defineix perfectament la filosofia que impregna els tretze establiments participants de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, del grup adscrit a l'entitat de Cuina Volcànica i dels dos restaurants amb estrelles Michelin de la comarca, Les Cols, amb dues, i Ca l'Enric, amb una.
I és que, tal com ha remarcat el president de l'entitat, Gerard Gifra, en aquesta edició han fet un pas endavant per consolidar una representació de tota la cuina garrotxina i, sobretot, per optar pel producte del territori, el de proximitat. Per això, tots els qui assisteixin a la mostra podran demanar detalls dels productes directament als productors i dels plats cuinats als cuiners. A partir de la mostra i durant un mes, els restaurants participants incorporaran el seu plat als seus menús.
En el marc del sopar de la mostra, l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa concedirà els distintius Volcanet. El d'or serà per l'associació que aplega els placers de la nova plaça Mercat d'Olot, i el d'argent, per al setmanari La Comarca, perquè és present a totes les edicions. A part, homenatjarà els propietaris de la fonda Finet de Sant Feliu de Pallerols amb motiu del cent cinquantè aniversari de la creació del seu negoci.