Societat

Detingut un presumpte pederasta acusat d'abusar durant més de 15 anys de menors a Alcoi

Els agents han identificat a 13 víctimes, tot i que el nombre es podria elevar fins a 20 nens

Agents de la policia espanyola han detingut a Alcoi (Alcoià) un home de 50 anys d'edat acusat d'abusar i agredir sexualment menors durant més de 15 anys. Segons han informat fonts de la policia, la detenció es va produir dies abans que celebrés la seva festa d'aniversari en la qual tenia previst convidar una vintena de nens.

Les mateixes fonts indiquen que per abusar dels menors i obtenir imatges sexuals d'ells els oferia diners i regals. Les víctimes tenen edats compreses entre els 7 i els 14 anys, normalment nens. Fins el moment la policia ha identificat 13 víctimes però el nombre pot arribar fins a 20.

Les investigacions van començar quan els agents van rebre la denúncia d'un menor que havia estat víctima i testimoni de diversos abusos per part d'un home a la localitat d'Alcoi. Les gestions desenvolupades van permetre als agents identificar i localitzar al presumpte responsable, així com obtenir indicis que confirmaven la versió donada per la víctima. Les indagacions van servir també per determinar que aquest subjecte es guanyava la confiança dels nens mitjançant enganys, fent-los regals o sota amenaces.

A més es va tenir coneixement que pròximament celebraria una festa d'aniversari a casa seva, a la qual havia convidat a gairebé una vintena de nens. Aquest descobriment va precipitar la seva detenció que es va produir el passat dia 7 d'octubre.

En el registre del seu domicili es van trobar milers d'arxius fotogràfics i de vídeo amb contingut pedòfil, uns descarregats d'Internet i altres de producció pròpia, aquests últims obtinguts en el seu habitatge. Igualment en el domicili es van localitzar proves que corroboraven que aquesta persona portava actuant des de fa almenys 15 anys.

Les gestions practicades pels investigadors amb posterioritat al registre els van permetre esbrinar que comptava amb un col·laborador, menor d'edat, que l'ajudava a aconseguir noves víctimes.

Al presumpte pederasta se li imputen delictes de d'abusos i agressions sexuals a menors de 16 anys, assetjament sexual, exhibicionisme i provocació sexual, relatius a la prostitució, explotació sexual i corrupció de menors i contra la salut pública.

Diferents mètodes per acostar-se als menors

La forma d'actuar del presumpte pederasta ha sofert canvis significatius amb el pas del temps, tal com han pogut constatar els agents a través de les investigacions i de les declaracions de víctimes ja identificades. En un primer moment, a la dècada dels 90, va començar captant nens a través d'equips de radioaficionat, molt de moda en aquesta època, amb els quals aconseguia quedar després de guanyar la seva confiança.

Quan es va estendre l'ús d'Internet va començar a utilitzar programes de xat per a realitzar pràctiques de grooming, captant a menors a la xarxa per aconseguir que aquests li facilitessin fotografies o vídeos de contingut sexual, fent-se passar per una noia de la seva edat.

El presumpte pederasta també contactava amb les seves víctimes al carrer, a les que captava en zones d'afluència infantil, utilitzant diferents mètodes per accedir-hi i guanyar la seva confiança. Una de les formes d'apropar-se als menors era utilitzant com a esquer al seu gos. També els regalava llaminadures, diners, o els convidava a berenar o a jugar a l'ordinador / videoconsola per aconseguir que anessin al seu domicili.

Quan aconseguia que el acompanyessin al seu domicili, inicialment els deixava jugar amb l'ordinador o la videoconsola, mostrant posteriorment pel·lícules de contingut pornogràfic i, en un context de jocs i bromes, els sol·licitava que es despullessin, arribant fins i tot a oferir-los diners.

Amb el pas del temps l'arrestat sol·licitava dels menors la realització d'actes sexuals més explícits. Si els menors no acceptaven els regals o els diners, el presumpte pederasta els amenaçava amb explicar als seus pares i a la resta del seu entorn el que havia passat, arribant en alguns casos, tal com expliquen algunes de les seves víctimes, a usar la violència per aconseguir tals fins.

En altres ocasions, quan els menors mostraven reticències, el presumpte pederasta realitzava una mena de contracte -els investigadors han trobat diversos al domicili- en què es plasmaven per escrit els desitjos d'una i altra banda, exigint l'adult episodis de tipus sexual, mentre que els menors sol·licitaven videoconsoles, videojocs, telèfons mòbils o altres efectes.

La investigació, que continua oberta, ha estat duta a terme per policies de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Alcoi, en col·laboració amb el Grup de Delictes Tecnològics de la Comissaria d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia