L'Escola d'Hostaleria de Girona, que celebra 50 anys, necessita créixer
El centre no té prou capacitat per absorbir tota la demanda d'alumnes
La lliçó inaugural del curs commemoratiu anirà a càrrec dels germans Roca
L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona celebra aquest curs el seu 50è aniversari amb un ampli programa d'activitats i amb una reflexió de fons sobre el seu futur. El centre, que va començar la seva trajectòria al barri de Sant Narcís amb una quarantena d'alumnes per curs, arriba mig segle després amb 650 estudiants matriculats i havent de deixar fora, aquest any, prop de 170 joves. “Estem sobredimensionats; les aules estan atapeïdes. I hem de fer una reflexió sobre com hem de créixer. Un creixement que es pot fer sia per mitjà de les instal·lacions o per mitjà d'una reforma horària que inclogui un torn de vespre nit”, va exposar ahir el director del centre, Gonzalo Herrero, en l'acte de presentació del programa commemoratiu que es desenvoluparà durant el curs.
Un programa que inclourà la realització de classes magistrals per als alumnes actuals de l'escola per part d'exalumnes de renom en el camp de la cuina, la sala, el turisme i la pastisseria; la convocatòria, pel dia 21 d'abril del 2016, d'un sopar per a antics alumnes i professors i obert també a institucions i empreses i l'edició d'un llibre commemoratiu dels 50 anys del centre. El periodista Salvador García-Arbós serà l'encarregat d'elaborar aquest llibre, que tractarà de la història del centre vinculant-la a l'evolució del sector del turisme i de la restauració a les comarques gironines.
Una exposició fotogràfica, una campanya de prevenció del malbaratament alimentari en la restauració, una escudellada solidària i una festa de cloenda de curs completen el programa.
LA DATA
LA XIFRA
“Volem tornar a l'escola el que ens va donar”
Els germans Roca, exalumnes del centre, faran el dia 23, a l'Auditori de Girona, la lliçó inaugural del curs 2015/16. Una lliçó que, segons va exposar ahir Josep Roca, professor del centre, estarà dedicada als alumnes del centre. “Volem tornar a l'escola tot el que l'escola ens ha donat”, va manifestar Josep Roca, que va expressar el seu agraïment per l'encàrrec. “Sense l'Escola d'Hostaleria no seríem el que som”, va afegir-hi.