Reconeixen la tasca docent dels Bell-lloc en els 50 anys
El primer acte del programa commemoratiu va aplegar més de sis-centes persones al pavelló esportiu del centre
L'exalumne Dídac Lee va sostenir que el pas pel col·legi deixa una empremta inesborrable
El delegat del govern català a Girona, Eudald Casadesús, va expressar ahir, en nom de la Generalitat, el reconeixement de la tasca educativa que ha desenvolupat el col·legi concertat Bell-lloc del Pla al llarg dels seus 50 anys d'existència. “La Generalitat ha volgut ser present en l'acte institucional per reconèixer la tasca educativa d'aquests 50 anys i la qualitat en què l'ha dut a terme”, va manifestar Casadesús, que va excusar l'absència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Casadesús va negar que l'escola tingui “cap pretensió de ser elitista” i en aquesta línia va destacar el fet que, com a centre concertat, participa en l'acollida d'alumnes nouvinguts.
L'acte de tret de sortida del programa per commemorar el 50è aniversari del Bell-lloc va reunir més de sis-centes persones al pavelló esportiu del centre. Van assistir-hi l'alumnat i la plantilla docent actual, així com antics alumnes i professors i representants de diferents institucions. La presència de famílies vinculades avui en dia al centre i aquelles que hi han portat els fills i néts va ser notable.
L'exalumne del centre Dídac Lee, conseller delegat d'Inspirit i directiu del Futbol Club Barcelona, va fer una xerrada sobre l'empremta que l'escola va deixar en la seva vida. El tracte personalitzat –“els nens no són tractats com un número, sinó com a individus únics i irrepetibles”–; el valor transcendental dels actes quotidians; el reconeixement a la feina ben feta, i la potenciació de la motivació per assolir els reptes personals i professionals són alguns dels valors que, segons Lee, va aprendre durant la seva estada a l'escola i l'han acompanyat per sempre. I a aquesta mateixa empremta es va referir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant el seu discurs. “La petjada del Bell-lloc hi és, és recognoscible, la sentim propera i la fem nostra”, va afirmar Puigdemont.
En els diferents parlaments, es va reconèixer el paper que van jugar les famílies que, l'any 1965, van impulsor aquest projecte, i des d'aquest punt de vista l'acte va ser també un homenatge a elles. Així mateix, es va lliurar un seguit de guardons a diverses persones –antics membres de la comunitat docent i no docent del centre– com a reconeixement a la seva tasca. L'antic mestre Joan Quintana, l'excap de cuina Montse Tulsà, l'exdirector Miquel Andreu, l'antic alumne Joan Ribot i la família Llopart-Vidal van ser alguns dels guardonats.