Societat

L'OMS alerta que el consum de carn processada pot augmentar el càncer de colon

Els experts tenen “proves suficients” que per cada 50 grams d'aquest tipus de carn consumida al dia el risc creix un 18%

El consum de carn processada, com les salsitxes o el bacon, pot augmentar el risc de càncer de colon, segons un informe que l'Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer, que pertany a l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha publicat aquest dilluns. “El risc per a una persona de desenvolupar un càncer colorectal pel consum de carn processada continua sent petit, però augmenta amb la quantitat de carn que es consumeix”, adverteix el doctor Kurt Straif, responsable del programa de l'Agència. Els experts tenen “proves suficients” que per cada 50 grams de carn processada consumida de forma diària el risc de càncer colorectal augmenta un 18%, assegura l'informe.

L'Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC), que forma part de l'OMS, ha avaluat en una recerca el risc cancerigen del consum de carn vermella i processada. Segons l'informe, s'ha decidit classificar el consum de carn vermella com a “probablement cancerigen pels humans”. “La vinculació es va observar principalment pel càncer de còlon, però també es van veure vincles pel càncer de pàncrees i pròstata”. Pel que fa a la carn processada, la classificació és “cancerígena pels humans”.

Segons el doctor Kurt Straif, tenint en compte “l'elevat nombre de persones que consumeixen carn processada, l'impacte global en la incidència cancerígena és d'importància per a la salut pública”.

“Aquest descobriment dóna encara més suport a les recomanacions de salut pública actuals per limitar el consum de carn”, assegura el doctor Christopher Wild, director de l'IARC. Amb tot, recorda que la carn vermella té “un valor nutricional”. Segons ell, l'estudi permetrà a les agències de regulació valorar els riscos i els beneficis i “oferir les millors recomanacions de dieta possibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona