Societat

Simulacre de vessament de gasoil al port d'Arenys

L'exercici ha servit per posar en pràctica el pla d'autoprotecció i el d'interior del port

Ports de la Generalitat i Protecció Civil van fer ahir al matí al port d'Arenys de Mar un simulacre de vessament d'hidrocarburs d'una embarcació pesquera, en col·laboració amb els usuaris del port implicats en el suposat sinistre.

L'objectiu principal d'aquest simulacre ha estat posar en pràctica el sistema d'avisos dels plans d'emergència del port, el desplegament de la part operativa, les accions del personal i comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d'emergència.

L'operació ha començat quan el patró de l'embarcació ha detectat una suposada avaria, ha donat l'avís a la confraria de pescadors i s'ha iniciat el protocol d'avisos. Protecció Civil de la Generalitat, per mitjà del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat), ha rebut l'avís corresponent i ha valorat les actuacions necessàries.

En l'execució del simulacre al port, s'han estès barreres per tal de contenir la suposada fuita de combustible, operació que s'ha realitzat amb èxit.

Durant l'exercici, la policia local d'Arenys i els Mossos d'Esquadra s'han encarregat de fer el control dels accessos al port i establir perímetres de seguretat. En l'operació també hi han col·laborat la confraria de Sant Elm, el Club Nàutic, la Creu Roja i Salvament Marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia