Obres de millora a la Ruta del Carrilet, a Girona i Bescanó
A la Pilastra es refà un pont i s'han arreglat dos revolts perillosos a la via verda a l'altura del parc de la UdG
El Consorci de les Vies Verdes ha impulsat obres de millora en diversos trams de la ruta del Carrilet, que va des d'Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. En concret, els treballs s'han centrat en dos punts negres de la xarxa, un de situat al municipi de Bescanó i l'altre, a Girona, a l'altura del Parc Tecnològic de la Universitat de Girona.
Pel que fa a l'actuació de Bescanó, encara està en marxa i es tracta de la reconstrucció d'un pas elevat per damunt d'una canonada i un motor d'aigua en desús. Aquest pas era molt estret i no permetia el pas simultani de dues persones o dues bicicletes. A més, el sòl feia un escaló que en dificultava el pas i el feia perillós i era un impediment important per a persones amb mobilitat reduïda. Els treballs han comportat que durant unes setmanes el pont hagi estat impracticable. Es va obrir un camí lateral provisional a fi de donar una alternativa als usuaris. El pont és el que està a prop de la Pilastra, entre el nucli de Bescanó i les deveses de Salt.
L'altra actuació, en aquest cas prop del Parc Tecnològic, ja s'ha acabat. Ha consistit en la millora de la seguretat de la via verda en un tram que passa per sota de la prolongació d'Emili Grahit. El que s'ha fet és suavitzar els dos revolts consecutius que hi ha a banda i banda del túnel, a més de la millora de la senyalització. Amb aquestes mesures s'ha augmentat la seguretat i l'accessibilitat al sector.
Aquestes actuacions s'emmarquen dins el projecte Natur'acc. Es tracta d'un projecte conjunt dels ajuntaments de Girona i Perpinyà –a més del Consorci de les Vies Verdes– per millorar l'accés als recursos naturals a tots els ciutadans, independentment de les seves condicions físiques. Entre les actuacions previstes hi ha l'elaboració d'un inventari de recursos turístics de natura accessible, l'edició d'una guia de bones pràctiques, facilitar l'accés a la informació dels usuaris i la promoció dels itineraris. A la ciutat de Girona, una de les actuacions que s'han dut a terme dins el marc del Natur'acc, és la construcció d'un itinerari circular accessible al parc de les Ribes del Ter, entre el riu i el pavelló de Fontajau. A Perpinyà es preveu fer un itinerari naturalista al llarg dels marges del riu Bassa.