Educació

Educació desconeix la xifra de refugiats que haurà d'acollir

La directora dels serveis territorials a Tarragona reconeix que, tot i això, el sistema està preparat per atendre'ls

La directora dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Àngels Gonzàlez, va reconèixer ahir que el seu Departament no disposa a hores d'ara de cap previsió sobre el nombre de refugiats procedents de Síria que pot acabar acollint. Gonzàlez va fer aquestes manifestacions a preguntes dels periodistes en el marc de la reunió de la Taula Mixta d'Ensenyament que es va fer a l'ajuntament de Valls.

“El Departament d'Ensenyament no té cap previsió davant l'arribada de refugiats”, va assenyalar Gonzàlez, que va insistir que al seu negociat “no ha arribat cap quantificació”. La directora dels serveis territorials va explicar que la xifra de persones en acolliment està fora de les competències del govern català i exclusivament en mans de l'Estat espanyol. I que serà en funció dels acords que s'estableixin que es definiran les “respostes i previsions”.

A preguntes dels periodistes, Gonzàlez també va evitar manifestar-se sobre la possibilitat que aquesta manca d'informació de l'Estat pugui condicionar la capacitat de resposta. Sobre això es va limitar a reiterar de manera rotunda que la xarxa educativa del país està capacitada per donar-hi resposta.

Gonzàlez va ser ahir a Valls presidint la Taula d'Ensenyament, que, precisament, té entre les seves funcions analitzar les dades demogràfiques per planificar futures necessitats. En aquest sentit, va destacar que la capital de l'Alt Camp “gaudeix d'un equilibri de població que, si es manté, estarà en les ràtios idònies” que en aquests moments és de 23 alumnes.

Segons Gonzàlez, amb l'obertura de l'Enxaneta l'any passat i l'edifici de la plaça del Quarter aquest any, “no es preveu l'ampliació de l'oferta per a l'any vinent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia