Societat

Torrent de l'Horta celebra hui el 767 aniversari de la Carta de Poblament

Es presenta oficialment la Muixeranga “La Torrentina” i s'atorguen guardons a cinc persones de reconegut prestigi

La ciutat més gran d ela comarca de l'Horta viu avui dissabte 28 de novembre el 767 aniversari de l'atorgament de la Carta de Poblament a mans del rei Jaume I amb actes de diferent factura.

Des de mitjan matí, les colles de muixarangues de Cullera, Sueca i València, fan de testimoni en la presentació de la nova Muixeranga “La Torrentina”, que recorrerà l'artèria principal de la vila fins a desenvolupar un acte als peus de la Torre de la plaça Major.

A més de les colles de muixaranguers i muixarangueres, també hi seran algunes formacions de tabaleters i dolçaines arribades de l'Horta i de diversos punts de la geografia més pròxima a aquesta comarca, així com els grups de ball de Torrent.

Posteriorment, a les 19 hores tindrà lloc a la Casa de la Cultura, l'acte protocolari d'atorgament dels premis Carta de Poblament que enguany ha recaigut sobre Agustí Pérez, Francesc Josep Martí, Vicent Silla, Paco Boltes i Vicent Torrent.

Els guardons s'hi corresponen a les especialitats de Lletres, Arts i Esport; Ciència Tecnologia i Medi Ambient; Societat i Concòrdia; Trajectòria Professional, respectivament.

La creació d'estos premis va ser aprovada, per unanimitat de tots els grups polítics, en el Ple extraordinari de l'Ajuntament de Torrent del 23 d'octubre de 2009 i des d'aleshores ençà reconeixen públicament la tasca que amb molt d'esforç porten a terme tant persones físiques com entitats torrentines i que directament i indirectament repercuteix en el benestar i en la projecció exterior de Torrent.

Comissió 9 d'Octubre

C.M.

Un bon grapat d'associacions, grups, entitats i organitzacions ciutadanes d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, retrà un homenatge a Vicent Torrent i Paco Boltes, arran la concessió del Premi Carta Pobla 2015 per l'Ajuntament de Torrent, a proposta de la Comissió 9 d'Octubre que les aglutina.

D'aquesta manera, les entitats aixoplugades sota aquesta comissió de nou encuny, volen marcar la línia de separació entre anteriors convocatòries, “tancades i molt hermètiques” per dotar-les de major arrelament cívic i ciutadà. En aquest sentit, i donat que la municipalitat torrentina no ha estat sensible a la sol·licitud d'obertura d'aquest acte protocolari, la Comissió 9 d'Octubre de Torrent, va decidir organitzar aquest sopar homenatge.

Així doncs, persones vingudes d'arreu de la comarca i fins i tot, responsables polítics de l'actual govern valencià, han anunciat la presència a aquest acte d'homenatge que estarà lliure de qualsevol interpretació política, ja que ha estat organitzat des de la base del teixit associatiu torrentí compromés amb el canvi polític i les noves formes de fer possible la vida en comú i l'acord ciutadà.

Amb aquest homenatge de la Comissió 9 d'Octubre, s'enceta una proposta popular i cívica perquè en l'esdevenidor l'acte siga obert i no sols concernit a les persones que proposa la Comissió davant la municipalitat torrentina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia