Salut

SOCIETAT

Les entitats que combaten la sida demanen la implicació del govern

El Comitè 1 de Desembre, la plataforma que coordina les 24 ONG dedicades a combatre la sida a Catalunya, van demanar ahir a la Generalitat que revisi les polítiques de prevenció del VIH i que el nou Pla d'Acció contra la Sida s'aprovi “com més aviat millor” i inclogui una “estratègia conjunta”.

En un acte amb motiu del Dia Mundial de la Sida, la presidenta de l'entitat, Montse Pineda, va reclamar que, a banda de nous instruments com la profilaxi preexposició, “cal una actuació integral avui inexistent”, sobretot amb “polítiques actives en forma de campanyes, educació sexual, preservatius per a joves i entitats no deficitàries”.

Pineda lamenta que des de la finalització de l'anterior pla contra la sida, el 2013, no s'hagi plantejat un nou full de ruta i va qualificar les noves mesures que la Generalitat està ultimant d'“insuficients”. “La proposta que ens ha mostrat és una suma del que ja s'està fent en l'actualitat en tots els departaments, i no disposa d'un pressupost assignat”, va assegurar.

En el manifest llegit a la plaça Sant Jaume de Barcelona pel president de Gais Positius, Joaquim Roqueta, i el de Stop Sida, Juan Sebastián Meyer, es va exigir el desplegament de l'acord nacional contra el VIH i l'estigma associat, que es va aprovar el 2014 i del qual “no s'ha creat ni un sol grup de treball”. Els afectats també van fer arribar les seves demandes a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Al vespre, 27 edificis i monuments emblemàtics de la capital catalana es van il·luminar de vermell en el marc de la campanya de conscienciació impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida i l'Ajuntament barceloní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.