Educació

Mataró vol que dues escoles siguin també instituts

L'Ajuntament ho proposa a la Generalitat per satisfer l'augment del nombre d'alumnes d'ESO els cursos vinents

L'Ajuntament de Mataró ha proposat al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que dos centres de primària es converteixin en institut escola per donar resposta a la falta de places d'ESO amb vista als cursos vinents.

La planificació municipal preveu que fins al 2019 es produirà una reducció de grups de P3 generalitzada arreu de la ciutat i un increment notable de la població de dotze anys. De fet, l'Ajuntament calcula que de primer d'ESO es necessitarien com a mínim cinc grups més amb vista al curs vinent i que en sobrarien fins a quatre de P3.

El regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, assenyala que com que no hi ha prou temps per construir un equipament nou, tot i que l'Ajuntament reclamava des de feia anys que se'n fes un al barri de Rocafonda, l'aposta és aprofitar l'oportunitat i crear una escolarització integrada d'infantil, primària i ESO com a projecte educatiu de tres a setze anys. Els candidats a ser-ho són l'Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda, el curs vinent, i el Tomàs Viñas, a Cerdanyola, per al curs 2017/2018. Vadell destaca que la proposta té l'aval del ple municipal i que es va elaborar a través d'un procés participatiu que va implicar el Consell Escolar Municipal.

Si la Generalitat es comprometés amb la proposta i impulsés la creació d'instituts escola, l'Ajuntament proposa reduir el curs vinent un grup de P3 a l'escola Tomàs Viñas, condicionat al fet que en el curs 2017/2018 el centre esdevingui institut escola.

Pel que fa a la resta d'aules de P3, el consistori proposa mantenir “el màxim de grups oberts”, tot i que el descens demogràfic permetria en alguns casos el tancament, per reduir ràtios a les aules. D'altra banda, es proposa obrir un grup de primer de primària a l'escola Joan Coromines per acollir els alumnes d'infantil que van pujant i evitar així els augments continuats de ràtios.

A secundària, l'Ajuntament planteja augmentar el nombre de grups de primer d'ESO, i passar dels 46 actuals a 51. Dels cinc grups, l'Ajuntament proposa que un sigui per a l'institut Alexandre Satorras, un altre per al Laia L'Arquera o bé el Josep Puig i Cadafalch i un grup més “per la previsible afectació del creixement demogràfic a l'escola concertada”. El regidor d'Educació de Mataró admet que de la reunió que van fer amb els serveis territorials no en va sortir cap acord en ferm, però confia que la Generalitat estudiï la proposta i l'acabi acceptant.

LES XIFRES

5
grups
més de primer d'ESO fan falta, segons l'Ajuntament, per al curs vinent.
4
grups
de P3 no serien necessaris l'any que ve per la disminució demogràfica, segons la planificació municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona