Societat

La ciutat de Girona marca línies estratègiques per obtenir 15 milions de la UE

El consistori va presentar ahir l'estratègia de desenvolupament que ha de permetre accedir a fons Feder

L'àmbit ambiental és un dels eixos bàsics

L'Ajuntament de Girona va presentar ahir l'Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrat (Edusi), que servirà com a full de ruta per a la ciutat per poder obtenir fins a quinze milions d'euros dels fons Feder de la Unió Europea. El finançament provinent d'Europa ha modificat les regles del joc i ara per obtenir subvencions caldrà emmarcar els projectes en unes línies estratègiques i tot un seguit de projectes que puguin obtenir suport econòmic europeu per fer-se realitat.

El programa ja té definides les línies d'acció estratègiques, preveu accions com ara l'impuls de les aplicacions de ciutats intel·ligents o la mobilitat, però una de les línies més importants serà tot l'àmbit ambiental i ecològic, des del pla especial de la Devesa fins al projecte fluvial emmarcat en el treball Quatre rius i una séquia. El programa dels fons Feder 2016-2022 pot arribar a aportar 1.000 milions d'euros en l'àmbit nacional i una ciutat com Girona podria arribar a obtenir-ne fins a quinze milions, mentre que el consistori hi hauria d'aportar quinze milions més, ja que són programes cofinançats al 50%.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va obrir la jornada amb la participació de ciutadans i agents locals i va remarcar “la importància d'aquest acompanyament perquè Europa s'ha adonat que cal reforçar que els ciutadans i entitats locals acompanyin els projectes estratègics”. Així, ahir els participants van poder fer aportacions i valorar els diversos projectes que el document elaborat ja detalla com a punt de partida per al futur de la ciutat.

LA XIFRA

15
milions
podria obtenir Girona de la UE i el consistori hauria d'aportar el mateix per realitzar els projectes.

LA DATA

2022
La nova convocatòria dels Fons Feder arribarà fins aquest any i poden ser una font de finançament.

L'empresa Bos Consulting ho capitaneja

L'empresa especialitzada Bos Consulting va ser l'encarregada ahir de presentar les línies prioritàries a seguir al llarg de l'Edusi, així com els canvis que s'han produït a la Unió Europea amb vista al futur per obtenir finançament. Un dels responsables va explicar que ara les ciutats de l'Estat espanyol i Dinamarca que vulguin finançament hauran de presentar projectes estratègics de desenvolupament definits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia